Connect with us

Revistateo.ro

Traditii si obiceiuri de Rusalii 2014

Stil de viata

Superstitii de Rusalii 2014

Superstitii de Rusalii. Duminica, 8 iunie Sarbatorim Rusaliile. Mai jos poti vedea care sunt superstitiile de Rusalii.

Superstitii de Rusalii 2014. In noapte de Rusalii nu este bine sa dormi sub cerul liber sau sa te duci la fantana, deoarece pot sa cazi prada farmecelor acestor fapturi, in caz ca le surprinzi dansul (Hora Ielelor).

Superstitii de Rusalii 2014. De asemenea, nu este bine ca noaptea sa te prinda la rascruci de drumuri, la marginea padurii, in munti si pe malul apelor, pentru ca exista sanse mari sa surprinzi dansul Ielelor.

VEZI SI: Traditii si obiceiuri de Rusalii 2014

Superstitii de Rusalii 2014. Nu te urca in pomi, nu te duce in locuri inalte si nu calatori departe de casa. Superstitiile spun ca cei care fac acest lucru ar trebui sa poarte pelin la brau sau in san, pentru a se proteja de mania Ielelor.

Superstitii de Rusalii 2014. Nu te certa cu nimeni, pentru ca poti atrage atentia Ielelor asupra ta, ceea ce iti va provoca necaz.

Superstitii de Rusalii 2014. De la Duminica Rusaliilor, timp de noua saptamani, nu este bine sa culegi plante tamaduitoare.

Superstitii de Rusalii 2014. Rusaliile sunt zane ale apelor, astfel ca nu este bine sa inoti sau sa te speli.

Superstitii de Rusalii 2014. Alte superstitii si obiceiuri de Rusalii spun ca nu este bine sa muncesti in aceasta perioada, pentru ca zanele se infurie pe cei ce nu le respecta si nu sarbatoresc aceasta ocazie.

Superstitii de Rusalii 2014. Teama pe care au inspirat-o aceste fapturi in popor a luat forma unor superstitii si obiceiuri de Rusalii ce nu vor fi uitate prea curand de oameni, in special de catre cei care locuiesc in mediul rural.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top