Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Superstiții de 1 Mai: Ritualul magic de dimineață pentru mai mulți bani

Superstiții de 1 Mai:

Câte ceva despre Ziua Armindenului sau Ziua Pelinului, cunoscută și ca sărbătoarea bețivilor: Această zi este una specială mai ales pentru oamenii care trăiesc la țară întrucât este o sărbătoare a recoltei. Armindenul se sărbătorește pentru ca pământurile să fie roditoare, să nu bată grindina și plantele sî înflorească frumos. Armindenul este un vechi zeu al agriculturii, care are grijă de toate recoltele.

CITEȘTE ȘI: BUCĂTĂRIA LUI TEO – REȚETĂ DE PEȘTE DELICIOASĂ

RITUALUL DIN DIMINEAȚA ZILEI DE 1 MAI:
În dimineața de Armindeni, oamenii se spală pe față cu rouă. Se spune că roua simbolizează belșugul, bogăția și sănătatea. Acest ritual al spălării feței cu rouă are loc în primele 3 zile din luna mai, iar în prima zi, cei care țin la tradiții se spală toată ziua cu rouă.

ALTE SUPERSTIȚII DE 1 MAI:
1. Gospodarii pun ramuri verzi la porți pentru a avea un an prosper: recoltă bogată, familie sănătoasă, bani mulți în punguță. Ramurile verzi care se pun în fața casei trebuie să vină din cea mai apropiată pădure. Este un mare păcat dacă sunt tăiați copacii apropiați de casă.

2. Armindenul, creanga verde din păduri, se pune noaptea, pe nevăzute, la fetele de măritat și la casele oamenilor harnici. Feciorii din Banat fac în noaptea zilei de 30 aprilie spre 1 Mai, fără a fi văzuți.

3. Totodată, pe 1 Mai încep să se culeagă plantele medicinale amare. De asemenea, este important de știut că în această zi pelinul are puteri magice.

4. La masa de prânz, se pune pelin lângă tacâmuri, pentru a îndepărta duhurile rele din încăpere și a ușura digestia.

5. Oamenii de la sate seamănă în ziua de Armindeni doar pepeni, castraveți și anumite soiuri de fasole.

6. Porumbul este de preferat să fie semănat până la Armindeni, altfel acesta nu va da roade.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top