Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Superstitia care poate omori nou-nascutii

Satele romanesti sunt pline de credinte populare care mai de care mai bizare. Exista o superstitie de care multe femei insarcinate nu tin cont si pot naste copii bolnavi sau morti.

Etnologii sustin ca unele dintre superstitii pot fi mai puternice decat certitudinile, iar acest lucru este confirmat de realitatea mediului rural.

La tara, se crede ca nou-nascutii ce vin pe lume cu o pata rozalie sau rosie in frunte au o anumita afectiune, drept pedeapsa a comportamentului mamei in timpul sarcinii.

Bebelusii care vin pe lume cu pete pe piele sau in frunte, genunchi, ceafa sau pe fata sunt semnele comportamentului ‘iresponsabil’ al mamelor.

Se spune ca mamele care nu isi pot stapani poftele in timpul sarcinii si fura alimente de pe tarabele din piata ori din curtile vecinilor pentru a-si stapani dorintele culinare primesc pedeapsa copii cu malformatii.

CITESTE SI: Superstitii: de ce nu au voie sa se intalneasca doua mirese

CITESTE SI: 15 superstiții FOARTE CIUDATE din România și restul lumii

Este vorba despre situatiile in care multe mamici consuma fructe si legume fara sa le plateasca, acesta fiind considerat unul dintre cele mai mari pacate mai ales in mediul rustic.

Aceasta este o superstitie, insa foarte multa lume crede in ea. Pentru a fi corecti, trebuie precizat ca petele cu care se nasc bebelusii sunt rezultatul malformatiilor cauzate de vasele de sange.

Petele se mai numesc si „sarutarile ingerilor” sau „ciupiturile berzei” si nu reprezinta un pericol mare pentru sanatatea copilului.

Daca petele nu depasesc un diametru mai mare de 1 cm, copiii nu intampina nicio problema. Daca acestea sunt mai mari la nou-nascuti, acestia pot suferi de o afectiune grava numita neurofibromatoza.

Unele pete dispar odata cu cresterea copilului, altele raman pe piele toata viata, la fel ca si semnele de mama, insa nu reprezinta un pericol pentru organismul micutului. Unele pete pot fi indepartate in mod chirurgical, prin interventia cu laser, daca acestea sunt inestetice.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top