Connect with us

Revistateo.ro

Sunt bune de mâncat, dar te obosesc!

Sanatate

Sunt bune de mâncat, dar te obosesc!

Le consumi pentru că sunt delicioase și nu știi de ce te simți vlăguită după aceea. Anumite alimente, oricât de bune ar fi, au și un dezavantaj: contribuie la oboseala fizică.

BANANELE
Motivul pentru care bananele sunt ”obositoare” îl constituie magneziul. De altfel, toate alimentele cu magneziu, printre care și dovleacul, îți relaxează mușchii atât de mult încât simți senzația să lenevești mereu, ca o stare de oboseală permanentă. Dacă le consumi înainte de culcare, este perfect, însă consumate dimineața, nivelul tău de energie va suferi!

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI: REȚETE PENTRU PĂR DIN BANANE

CIREȘELE
Sucul de cireșe conține melatonina și poate funcționa ca un somnifer natural. Melatonina este substanța pe care organismul o produce pentru a induce somnul. Evită să le consumi dimineața sau în mijlocul zilei deoarece te pot lipsi de energie.

CARNEA ROȘIE
Grăsimile din carnea roșie, preparată în dry cooker sau care se găsește în mâncărurile de tip fast-food au harul de a te lăsa de energie, chiar dacă nu ai depus mare efort. Mai bine mănâncp pește, care este bogat în Omega 3, o substanță care ajută la concentrare și restabilirarea unei stări energice.â

DULCIURILE
Zaharul din savarina sau eclere stimulează producerea de insulină, care se traduce printr-o stare extremă de oboseală. Acest lucru este valabil în cazul tuturor dulciurilor care conțin zahăr, nu doar al prăjiturilor.

CAFEAUA
Multă lume bea cafea tocmai pentru a se trezi, însă… aici e vorba de un paradox. Cafeaua te ține într-o stare trează doar o oră și jumătate, după care te moleșește. Este indicat ca în locul cafelei de dimineață, pentru a căpăta energie pentru întreaga zi, să consumi cereale integrale cu lapte: sunt și hrănitoare dar și sănătoase!

Pare incredibil, dar cafeaua nu te ține treaz mai mult de o oră și jumătate

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top