Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

STUDIU: Româncele nu întind mâna pentru copiii lor

O firmă de consultanță în resursele umane a realizat un studiu care demonstrează că tot mai multe românce preferă să muncească decât să stea acasă cu copilul pe puținii bani primiți de la stat. Româncele se află în top într-un clasament european care vorbește despre întoarcerea devreme la locul de muncă după naștere.

Potrivit unui studiu internațional asupra femeilor din generația 1980-1995, acestea sunt mai încrezătoare că pot fi capabile să obțină funcții de conducere chiar și după ce au născut, sperând ceva mai mult decât restul femeilor la un nou job. Cele mai încrezătoare astfel de femei sunt în Brazilia, Portugalia și India, iar cele mai pesimiste se află în Kazahstan, Germania și Japonia.

CITEȘTE ȘI: TOP 3 ZODII CARE SE GÂNDESC MEREU LA BANI

Potrivit aceluiași studiu, peste 80% dintre femeile care au o relație stabilă trăiesc alături de un partener care are și el un loc de muncă. Din aceste relații în care amândoi muncesc, aproape 50% câștigă la fel de mult ca bărbatul iar aproape 25% au salarii mai mari decât iubiții lor.

Sociologul George Laza susține că femeile sunt nevoite să muncească întrucât condițiile de viață sunt dificile și banii de la stat sunt prea puțini pentru creșterea copilului. Acesta spune că există multe femei de carieră care și-ar dori mai mult timp pentru familie și în același timp ca „partenerul de viață să fie mai productiv”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top