Connect with us

Revistateo.ro

Studiu Ce legatura este intre forma corpului si starea de sanatate

Sanatate

Studiu: Ce legatura este intre forma corpului si starea de sanatate

Dacă ai silueta în formă de pară, atunci ar trebui să te bucuri. Dacă faci parte din rândul celor cu o siluetă măr, atunci e cazul să iei măsuri. Potrivit unor studii recente, persoanele cu şoldurile mai late decât talia au o stare de sănătate mai bună decât cei care au talia groasă şi şoldurile înguste.

Circumferinta taliei, indicator alternativ al starii de sanatate

Dr. Margaret Ashwell, fost consilier guvernamental în Marea Britanie, în colaborare cu un nutriţionist de la Universitatea Oxford Brookes, a comparat datele provenind de la 31 de studii anterioare, efectuate pe un eşantion de peste 300.000 de bărbaţi şi femei din întreaga lume. În cadrul cercetării s-au urmărit metodele de evaluare a sănătăţii în funcţie de anatomia oamenilor.

Concluziile formulate de cei doi specialişti, citate de DailyMail.com, ar putea duce la dispariţia folosirii termenului de Indice de Masă Corporală (IMC – formulă matematică ce asociază înălţimea cu greutatea, folosită încă de la începutul anilor 1970). Un indicator alternativ al stării de sănătate ar putea deveni circumferinţa taliei. De ce? Grăsimile care se depun în zona abdomenului sunt extrem de dăunătoare. Ele duc la crearea unor reacţii chimice deloc favorabile organelor interne vitale, spre deosebire de grăsimile de pe fund, şolduri sau coapse, de exemplu.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top