Connect with us

Revistateo.ro

Gravidele vegetariene riscă să nască copii predispuși la dependența de droguri. Care este explicația specialiștilor.

Inedit

Studiu alarmant! Gravidele vegetariene riscă să nască copii predispuși la dependența de droguri

Gravidele vegetariene riscă să dea naștere unor copii predispuși la dependența de droguri sau alcool. Faptul că mama nu consumă carne, însemnă o lipsă de vitamina B12 din dieta necesară dezvoltării fătului. Aceste informații se regăsesc într-un nou studiu.

Ce s-a constatat în urma studiului

Studiul realizat de Institutul Național pentru Abuzul de Droguri și Alcool a constatat că adolescenții ale căror mame nu au mâncat carne în timpul sarcinii au fost mai predispuși la consumul de subtsanțe interzise.

Cercetătorii au spus că sunt necesare mai multe cercetări înainte de a ajunge la concluzii definitive.

„În timp ce aveți prea puțină vitamina B12 în dieta dumneavoastră în timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea unui copil. Rămâne sa fie dovedit dacă o dietă vegetariană în timpul sarcinii poate provoca probleme de abuz de substanțe interzise când copiii ajung la adolescență.”, spun cercetătorii.

Cel mai recent studiu a fost publicat în revista „Alcoholism: Clinical and Experimental Research”, care a urmărit ce s-a întâmplat cu aproape 15.000 de copii născuți în zona Bristol în 1991 și 1992.

5.246 de copii au fost evaluați cu o vârstă medie de 15,5 ani.

După ce au analizat obiceiurile consumului de alcool, droguri și tutun ale fiecărui participant, cercetătorii spun că au descoperit o legătură între vegetarianism în timpul sarcinii și un risc crescut de abuz de substanțe.

Unii vegetarieni au deficit de vitamina B12 în timpul sarcinii, deoarece vitamina este disponibilă în principal în carne.

Sursa: independent.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top