Connect with us

Revistateo.ro

Știai că untul de capră aduce cu el aceste beneficii?

Dieta si Sport

Știai că untul de capră aduce cu el aceste beneficii?

Untul de capră are numeroase beneficii pentru organism și poate înlocui cu ușurință untul din lapte de vacă. Laptele de capră nu este atât de gras precum laptele de vacă, așa că untul de capră este mai greu de obținut. Totodată, o capră dă mult mai puțin lapte pe zi în comparație cu o vacă. Laptele de vacă este benefic sănătății fără nicio contenstație, însă multe persoane sunt alergice. Pe de cealaltă parte, laptele de capră este mult mai bine tolerat, conține mai puțină lactoză, are un nivel scăzut de colesterol, îmbunătățește absorbția calciului și a fierului și are mai multe minerale și vitamine.

CITEȘTE ȘI: DIETA CU CIOCOLATĂ

Untul obținut din acest lapte se topește mai repede și se întinde mult mai usor. Acest lucru îl face mult mai rpactic decât untul din lapte de vacă, care se topește destul de greu. Totodată, acest tip de unt se digeră mai bine, având un conținut mai mic de lactoză.

Deși este cremos, untul de capră nu este la fel de greu ca cel de vacă, datorită structurii acizilor grași din compoziția sa. Preparatele care conțin astfel de unt au o prospețime aparte, un gust ușor picant. E bine de știut că sarea de mare îi evidențiază și mai bine aromele deosebite.

Untul de capră este foarte versatil și poate fi utilizat la prepararea multor mâncăruri, sau poate fi consumat ca atare. Atunci când îl folosești la gătirea verdețurilor, acestea vor fi învăluite într-o textură cremoasă și aromată. Din două linguri de unt de capră iei aproximativ 75 de calorii. Untul de capră este mai puțin toxic deoarece nu este produs în masă. Acest lucru nu poate fi spus despre untul de vacă. Toate produsele din laptele de vacă se produc în masă în zilele noastre.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top