Connect with us

Revistateo.ro

Ştiai că există o legătură între sentimentele tale şi ce mănânci?

Sanatate

Ştiai că există o legătură între sentimentele tale şi ce mănânci?

Specialiştii spun că există o legătură strânsă între sentimentele tale şi ceea ce alegi să mănânci în anumite momente ale zilei. În urmă cu sute de ani, oamenii mâncau pentru a-şi refarce foţele şi a căpăta energie pentru o nouă zi. Acum, noi mâncăm din atât de multe motive care nu au nicio legătură cu foamea, precum furia, plictisul, depresia, frustrarea, atunci când vizionăm un film, pentru că am ieşit în oraş cu prietenii sau pentru că la ora fixă la job este pauza de masă.

Leptina, hormonul care nu te lasa sa slabesti

Pana sa vorbim despre reactiile biochimice care au loc in organismul nostru, care ne cauzeaza diferite stari si emotii, trebuie precizat ca unul dintre hormonii care provoaca anxietate prin impiedicarea procesului de slabire este leptina. Acest hormon este secretat de celulele corpului si are principalul rol de a echilibra greutatea corporala si nivelul de energie al organismului. Hormonul regleaza apetitul alimentar si actioneaza puternic mai ales atunci cand tii o dieta. Practic, leptina stimuleaza foamea.

Reactiile din organismul tau si sentimentele

Aceste reacţii sunt strâns legate de bochimia umană, mai exact înlocuirea unei conversaţii cu o tabletă de ciocolată, a unei băii relaxante cu o îngheţată sau a unei plimbări cu bicicleta cu o pungă de chipsuri. Astfel, reacţiile chimice care au loc în organismul tău sunt reacţii care stimulează foamea.

Hipotalamusul, une este situat centrul saţietăţii, reprezintă acea parte a creierului în care mintea şi corpul tău sunt, la propriu, interconectate. Iar glanda hipofiză secretă substanţe chimice care transmit semnale restului organismului tău. Într-adevăr, aici se decide dacă jocul scăderii ponderale este câştigat sau pierdut, această legătură dintre nevoile fiziologice şi psihologice de a te alimenta.

Iată care sunt substanţele care ne influenţează emoţiile:

1. Norepinefrina, este substanţa cea care ne îndeamnă să înfruntăm tigrul sau să ne luăm picioarele la spinare către siguranţa colibei.

2. Serotonina: te va face să te simţi bine şi reprezintă o ţintă majoră a medicamentelor antidepresive.

3. Dopamina: reprezintă parcul de distracţii al creierului. Este un sistem de tipul plăcere-şi-recompensă, extrem de sensiil la dependenţe. De asemenea, este substanţa care te ajută să nu simţi durerea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top