Connect with us

Revistateo.ro

Statistica ingrijoratoare privind violul in Romania

Stiri

Statistica ingrijoratoare privind violul in Romania

O statistica ingrijoratoare privind violul in Romania a iesit la iveala de curand.

Cu ocazia Zilei Internationale pentru Eliminarea Violentei impotriva Femeilor, care are loc astazi, Uniunea Europeana a publicat un barometru privind situatia abuzului asupra femeii in tara noastra. Statistica este una rusinoasa pentru Romania.

Cei mai multi europeni care pot justifica oricand un abuz sexual s-au nascut in Romania, conform Eurobarometrului, informeaza adevarul.ro.

In studiu se precizeaza ca una din trei femei din UE s-a confruntat cel putin o data cu violenta fizica sau agresiunea sexuala incepand de la varsta de 15 ani.

Violul in Romania, un subiect controversat

Romanii pot justifica un abuz sexual daca victima se afla sub influenta drogurilor sau a bauturilor alcoolice (30% dintre respondenti). De asemenea, violul poate fi inteles in acceptiunea romaneasca daca victima accepta sa insoteasca agresorul acasa ori daca poarta haine considerate sexy. Mai mult, romanii sustin ca femeile care nu se impotrivesc in fata agresorilor sunt culpabile de ceea ce patesc.

55% dintre romani considera ca unul din motivele enumerate mai sus pot justifica violul. Pe locul doi in acest clasament in care se justifica agresiunea sexuala se afla ungurii (47%). Maghiarii sunt urmati de bulgari. La polul opus se afla suedezii (doar 6% pot justifica un abuz fizic), spaniolii si finlandezii (11%).

Cu referire la imbracamintea sumara care provoaca un viol, doar 2% dintre suedezi si spanioli sunt de acord. 12% dintre toti cetatenii interogati sustin ca violenta impotriva femeilor nu ar trebui sa fie intotdeauna pedepsita prin lege.

CITESTE SI: Violenta domestica va fi pedepsita mai aspru

„Impreuna trebuie sa contestam stereotirpurile care submineaza vocile femeilor si sa aratam ca violenta impotriva femeilor este inacceptabila si nu va fi tolerata”, se arata intr-o declaratie comuna a noua comisari europeni, mai scrie Adevarul.

1 Comment

1 Comment

  1. Edy

    2018-01-17T15:54:40+02:00 at 2018-01-17T15:54:40+02:00

    Din pacate isi merita ,,soarta,, si faptul ca sunt batute ,la fel ..pentru ca sunt provocatoare si c***e

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top