Connect with us

Revistateo.ro

Solutii eficiente care te ajuta sa scazi colesterolul

Sanatate

Solutii eficiente care te ajuta sa scazi colesterolul

Conform statisticilor peste o treime dintre romani au probleme cu colesterolul. Daca tocmai ti-ai facut analizele si ai descoperit ca nivelul colesterolului din sange este prea mare este bine sa incerci sa schimbi putin dieta ta, pentru a ajuta medicamentatia sa isi faca mai bine efectul.

Colesterolul poate sa patrunda in peretii arterelor, unde de-a lungul timpului formeaza adevarate depozite. Asa apar asa-numitele „placi” de grasime (aterom), care se pot rupe brusc si pot infunda arterele. Asta e riscul ce face asa de periculoasa prezenta in exces a colesterolului. Urmarile pot fi fatale: infarct cardiac, atac cerebral, tulburari acute de circulatie a sangelui in picioare. Inchiderea brusca a arterelor coronariene poate sa duca la moartea inimii.

6 solutii eficiente care scad colesterolul

1. Sa iei capsule cu omega-3 sau sa mananci macar 4 portii de peste pe saptamana: somon, hering, macrou, sardine, ansoa.
2. Sa bei ceai de anghinare sau din alte combinatii de plante recunoscute pentru faptul ca regleaza colesterolul, cum ar fi rostopasca, sunatoare, coada soricelului, armurariu, papadie. Sau poti sa apelezi la tincturi din aceste plante!
3. Să eviti grasimile si sa respecti indicatiile medicului!
4. Mananca in fiecare zi 5-6 nuci sau migdale, neprajite!
5. Dimineata alege terciul de ovaz, insa varianta preparata cu apa, nu cu lapte!
6. Atentie la zahar si alcool, care nu furnizeaza multi nutrienti, dar aduc multe calorii. Isi aduc contribuţia la cresterea colesterolului prin cresterea in greutate.

14 alimente pe care trebuie sa le eviti

Este important sa eviti alimentele care iti pot face mai mult rau, tocmai de aceea am rugat medicii nostri colaboratori sa ne intocmeasca o lista cu cele mai dauntoare alimente care favorizeaza cresterea colesterolului.

  • Laptele integral
  • Brânza grasă
  • Untul
  • Smântâna
  • Cremele: de brânză, de unt
  • Mezelurile
  • Carnea grasă
  • Popcornul
  • Dressing-urile pentru salate
  • Frişca
  • Chipsurile
  • Dulciurile din comerţ
  • Produsele de patiserie
  • Alimentele prăjite.

Sfaturile bunicii pentru scaderea colesterolului

1. Un tratament naturist deosebit de eficient pentru reducerea colesterolului este uleiul de germeni de porumb, cu conditia ca acesta sa fie utilizat in stare naturala, deoarece prin prajire sau fierbere isi pierde proprietatile curative. In consecinta, il puteti folosi cu succes atat la salate, precum si la mancaruri gatite, dar in acest caz uleiul se va adauga la sfarsit, dupa prepararea lor prin fierbere.

2. De trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa, se inghite cate o lingurita cu boabe de mustar (se gasesc la Plafar). Le puneti pe limba si le luati ca pe medicamente, cu apa, fara a le zdrobi. Dupa circa trei saptamani, colesterolul va ajunge la normal, iar dupa circa 4 luni, si lipidele din sange se normalizeaza.

3. Un tratament folosit din batrani: reteta cu bob (Vicia faba). Se fierb 30 de bobi, se decojesc si se consuma cu 30 de minute inainte de masa de pranz. Cura dureaza o saptamana. Rezultatul e uimitor.

Nu uitati, inainte de a aplica orice sfat este recomandat sa consultati si medicul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top