Connect with us

Revistateo.ro

SOCANT. Copii modificati genetic

Stiri

SOCANT. Copii modificati genetic

BBC News anunta ceva ce nu ne inchipuiam acum cativa ani: oamenii de stiinta specializati in biotehnologie vor creea primii copii modificati genetic.

Este vorba despre o metoda de combinare a ovulelor de la doua femei diferite cu sperma unui singur barbat, fapt care, spun specialistii, duce la prevenirea bolilor mitocondriale grave.

Mitocondriile sunt esentiale pentru organism: proasta lor functionare inseamna un organism prost echipat si nefunctional. Autoritatea de Embriologie si Fertilizare Umana din Marea Britanie doreste sa rezolve aceasta problema a mitocondriilor defecte, inlocuind mitocondriile parintilor bolnavi cu cele ale parintilor donatori. „Conducerea sustine ca este un proces sigur, dar nu stim ce urmari are in viitor, asa ca ramanem rezervati, declara profesorul Robin Lovell-Badge de la Consiliul de Cercetari Medicale (the Medical Research Council =MRC), responsabil cu conducerea cercetarii.

Conceptul idealist al cercetatorilor este unul de a oferi o sansa la o viata sanatoasa noului bebelus, inca de la startul in viata. Pana acum, niciun cercetator nu stie care vor fi urmarile acestor combinatii genetice.

Evident, exista numeroase semne de intrebare despre „noul om”, printre care cea mai importanta fiind: la ce riscuri se expune bebelusul din acest cocktail de ADN?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top