Connect with us

Revistateo.ro

Singurele semne care anunta un cutremur

Inedit

Singurele semne care anunta un cutremur

Exista semne care anunta un cutremur? Putem afla daca e pe cale ca pamantul sa se zguduie? Opiniile sunt impartite, iar din majoritatea teoriilor privind previzionarea activitatii seismice, le-am cules pe cele mai interesante si, aparent, cele mai avizate.

La scarile de bloc din Bucuresti si din alte localitati din tara s-au lipit afise destul de ingrijoratoare dupa ce parintele SMURD, Raed Arafat, si guvernul Romaniei au tras cateva semnale de alarma privind reactia cetatenilor in cazul unei tragedii de proportii.

Aceste afise contin informatii despre situatiile in care trebuie sa apelam la 112 si la alte servicii de salvare (Pompieri, Politie etc), multe din aceste situatii precum spargerile conductelor de apa sau a tevilor de gaz fiind efectele imediate ale producerii unui cutremur.

Singurul semnal de avertisment cu care au cazut specialistii de acord este comportamentul animalelor inainte de cutremur. Delfinii, elefantii, cainii si pisicile simt seismul cu cateva secunde inainte de producerea acestuia. Un alt semn care anunta un cutremur pare a fi schimbarea atmosferei si aparitia unor nori ciudati. Sa le luam pe rand.

Un baietel roman a ramas orfan dupa cutremurul din Italia

UPDATE | Cutremur puternic cu magnitudinea 7,8. Stare de urgenta in Ecuador. Cel putin 233 de morti

Semne care anunta un cutremur

1. Comportamentul animalelor. Necuvantatoarele nu au darul vorbirii, desi scot niste sunete pe care numai ele le pot intelege, insa compenseaza cu o sensibilitate auditiva exceptionala. Cainii si pisicile au capacitatea de a auzi infrasunetele (sunete cu frecventa intre 0,001 Hz si 20 Hz), inaccesibile urechilor noastre.

Potrivit geologului dr. Motoji Ikeya, specialist in energie nucleara al Universitatii din Osaka, animalele detecteaza orice mica alterare a campului geomagnetic. Nu este singura personalitate marcanta care a observat comportamentul animalelor inainte de un cutremur.

Gandacii lui Kant: In anul 1755, filozoful Immanuel Kant a observat cum toti gandacii si omizile au iesit la suprafata pamantului, ca o avalansa, cu o saptamana inainte de producerea unui devastator cutremur in Portugalia.

Serpii din Parkfield – Pe 25 iunie 1966, orasul californian Parkfield a fost inundat de serpii care au abandonat in masa colinele unde traiau in mod normal. Dupa 2 zile, in Parkfield a avut loc un cutremur important. Teoria a fost confirmata apoi de cercetatorii chinezi care au realizat recent un studiu in provincia Guangxi, descoperind ca serpii se comporta cel mai agresiv inainte de seism.

Pisicile din Seattle – Pe 28 februarie 2001, toate pisicile maidaneze s-au ascuns fara un motiv anume ca la numai doua zile orasul sa fie lovit de furia scoartei terestre.

Elefantii din Sumatra – Nimeni nu poate uita cutremurul urmat de tsunami din 26 decembrie 2004. Elefantii care transportau turistii pe plaja Lak au inceput sa planga precum niste bebelusi cu cateva ore inainte de cea mai cumplita tragedie din istoria Sumatrei.

Cainii fac ca lupii – Angajatii de la Ambasada Britanica din Beijing au reusit in urma cu cativa ani sa se salveze luand ca avertisment strigatele de lup ale cainilor.

Balenele si delfinii isi parasesc habitatul – Aceste mamifere acvatice dispar in masa inainte de cutremur, cautandu-si un loc de refugiu. In timpul inotului, emit sunete extrem de ciudate auzite de multe ori de pescari ori de marinari.

Afla in pagina urmatoare ce se intampla pe cer inainte de un cutremur

Pagini: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top