Connect with us

Revistateo.ro

Află acre sunt simptomele cancerului pancreatic ce apar cu pțna la opt luni înainte ca afecțiunea să fie descoperită de către medici.

Sanatate

Simptomele cancerului pancreatic ce apar si cu 8 luni înainte de diagnosticare

Cancerul pancreatic este greu de tratat, mai ales dacă este descoperit târziu. Simptomele cancerului pancreatic pot să apară și cu 8 luni înainte de a fi diagnosticat. Iată care sunt ele.

Simptomele cancerului pancreatic ce apar cu 8 luni înainte de diagnosticare

1. Diabetul care a apărut brusc, fără a da semne. Aproximativ 40% din persoanele diagnosticate cu această afecțiune află cu un an dau doi înainte că suferă de diabet. Specialiștii susțin că diabetul poate să apară uneori și din cauza unei tumori maligne, care nu a fost găsită de medici. Bineînțeles, nu toate persoanele diagnosticate cu diabet suferă sau vor suferi de cancer pancreatic.

2. Piele și ochi galbeni. Din cauza cancerului pancreatic se poate schmba culoarea ochilor și a pielii. Este un alt simptom care poate anunța boala.

3. Mâncărimea palmelor, a tălpilor și a pielii. Reprezintă un alt simptom care poate să apară dacă o persoană suferă de cancer pancreatic.

4. Scăderea apetitului. Potrivit unui studiu făcut în Italia, pacienții care au fost diagnosticați cu cancer pancreatic au observat cu șase sau opt luni înainte că nu mai aveau poftă de mâncare. Mâncau puțin, însă apărea imediat senzația de sațietate.

5. Apar modificări ale gustului. Cei implicați în studiul făcut în Ialia au constatat că înainte de a fi diagnosticați cu aceată boală, și-au pierdut gustul pentru țigări, vin sau cafea. Pe de altă parte, mirosul vinului și al cafelei le provoca greață.

6. Arsuri la nivelul abdomenului. Este un alt simptom care apare când o persoană suferă de cancer pancreatic.

7. Vezica biliară se mărește. Se blochează canalul de evacuare a bilei. Drept urmare, vezica biliară își mărește volumul.

8. Scaunele au o culoare deschisă. În plus, au un miros foarte urât.

9. Pierderea în greutate, fără motiv. Ar putea fi, de asemenea, un alt simptom al cancerului pancreatic. Însă, apare și în cazul altor afecțiuni.

Articole pe aceeași temă:

10 semne ca ai cancer

Cancerul pancreatic ar putea fi descoperit cu ajutorul testelor la sânge

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top