Connect with us

Revistateo.ro

Simptome de trichineloza la om

Sanatate

Simptome de trichineloza la om

Cele mai cunoscute simptome de trichineloza la om pot fi confundate cu semnele unor boli banale.

Trebuie sa fii extrem de atent de unde cumperi carnea de porc pentru sarbatorile de iarna. Nu de alta, dar inspectorii sanitar-veterinari au depistat 14 focare de trichineloza in opt judete. Este vorba de Bacau, Cluj, Galati, Olt, Satu Mare, Suceava, Teleorman si Tulcea, noteaza digi24.ro.

28 de persoane au ajuns la spital in ultimele doua saptamani din cauza contactarii acestei boli, transmisibile de la porc la om. Simptomele clinice se pot manifesta atat la oamenii mari, cat si la copii.

Trichineloza este o boala provocata de paraziti care ataca in primul rand intestinele. Larvele se pot extinde in tot corpul. Majoritatea infectiilor constatate in Romania sunt din categoria celor usoare, insa au existat perioade cand oamenii au murit din cauza bolii porcilor.

Simptomele bolii

Cele mai frecvente simptome de trichineloza sunt durerile abdominale severe, constipatia, greata, varsaturile dese si accentuate, precum si cresterea brusca a temperaturii corporale.

Simptomele datoroate migrarii larvare incep sa apara dupa aproximativ 14 zile de la infectare. Larvele de Trichinella provoaca o hipersensibilitate sistemica, insotita de astenie, ameteli, dureri de masele, dureri musculare si eruptii urticariene. Se mai prezinta si simptome precum cefaleea, dispneea (respiratia dificila) sau disfagia (dificultatea la inghitirea alimentelor).

Daca ai toate aceste simptome, du-te de urgenta le medic pentru a-ti prescrie tratamentul impotriva trichinelozei. De asemenea, daca ai taiat porci in ultima perioada sau ai consumat carne de porc dintr-un anumit magazin, anunta autoritatile competente.

Tratamentul poate fi prescris de medicul de familie sau de un medic specialist. Se administreaza antihelmintice, medicamante care combat dezvoltarea viermilor din stomac.

CITESTE SI: Cum recunosti rujeola

Pacientii care sunt intr-o faza usoara a bolii se insanatosesc prin multa odihna, alimentatie care nu implica deloc carne si un aport suficient de lichide. Netratata, aceasta boala poate duce la deces, intrucat parazitii care migreaza in corp pot distruge tesuturilor organelor ori le pot bloca.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top