Connect with us

Revistateo.ro

Simptome care arata ca suferi de gastrita pe sistem nervos

Sanatate

Simptome care arata ca suferi de gastrita pe sistem nervos

Ce este gastrita pe sistem nervos? Ce legatura exista intre functionarea stomacului si nervi? Vezi simptomele acestei boli atat de des intalnita.

Nu e deloc gresit sa spui ca te doare burta de la nervi. E gresit, in schimb, sa sustii ca ti-au crescut nervi in stomac. Despre ce e vorba, de fapt? Tulburarile gastrointestinale pot aparea din cauza sistemului nervos central. Sistemul nervos este format din celule nervoase localizate in creier si maduva spinarii. Prelungirile acestor celule, nervii, se intind in tot corpul, pana in stomac.

Nervii au doua roluri importante: cel de comanda (de miscare, secretie de substante etc) si de a transmite informatii culese de receptori despre starea organului, acestia din urma fiind denumiti nervi senzitivi. Iritarea, supararea si stresul pot face sa iti cada prost anumite alimente si risti sa faci o boala gastrointestinala daca nu te linistesti. Asadar, intre creier si intestine exista o stransa legatura.

Iata ce simptome are gastrita pe sistem nervos:

1. Ti se umfla abdomenul in mod neobisnuit. Aceasta inflamatie poate fi confundata cu balonarea, insa daca ea persista la cateva ore bune dupa ce ai luat masa, e posibil sa suferi de aceasta boala.

2. Gazele sunt mai dese indiferent de ce alimente consumi.

3. Inflamarea abdomenului este urmata de efectul yo-yo: scaderi in greutate urmate de ingrasare la intervale scurte de timp.

4. Ai senzatia de arsura in gat. Acidul din stomac este impins spre zona esofagului si provoaca o senzatie neplacuta, de iritare in tot corpul.

5. Obosesti foarte repede. Daca iti vine sa dormi imediat dupa ce ai mancat e foarte probabil sa ai gastrita pe sistem nervos.

6. Stari de greata frecvente, vomitat des.

7. Durerile din partea superioada a abdomenului se simt ca niste impunsaturi de cutit. Daca acestea persista la scurt timp dupa fiecare masa, trebuie sa urmezi un tratament impotriva stresului.

5 solutii pentru a opri fermentatia intestinala

Aceasta problema este suparatoare, undeori chiar jenanta si poate chiar dureroasa. Afla cum scapi de fermentatia intestianala.

Prin fermentatie, bacteriile care formeaza flora intestinala digera resturile alimentare, cu ajutorul enzimelor. Din acest motiv, se formeaza gaze digestive care se elimina prin flatulenta. Cei care nu pot elimina gazele, sufera de balonare, care este extrem de neplacuta.

Intai de toate, elimina alimentele care iti dau senzatia de balonare. Observa daca ai probleme cu ceapa, usturoiul, varza, prazul, mazarea sau fasolea. Chiar si lactatele provoaca fermentatia intestinala. Iata 5 solutii care te scapa de aceasta problema neplacuta:

1. Chimen

Chimenul are efecte carminative, adica ajuta la eliminarea gazelor intestinale. Este considerat unul dintre cele mai bune remedii impotriva fermentatiei intestinale. De asemenea, combate si alte simptome neplacute: dispepsie, spasme gastrice, indigestie sau paraziti intestinali. Bea o cana de ceai obtinut prin infuzia semintelor de chimen in apa clocotita.

2. Anason

Anasonul calmeaza durerile intestinale, stimuleaza digestia si ajuta la eliminarea gazelor. Prepara un ceai din semnite de anason si consuma-l dupa fiecare masa.

3. Coriandru

Coriandrul imbunatateste digestia si ajuta la eliminarea gazelor. Prepara o infuzie prin fierberea semintelor in apa si bea ceaiul pentru a combate fermentatia intestinala.

4. Marar

Aceasta planta aromatica lupta impotriva afectiunilor precum aeorfagia, colita, gastrita sau spasmele intestinala. Te scapa de durerile de burta si de fermentatia intestinala, daca 2-3 cani de ceai din seminte de marar.

5. Ienupar

Este un tonic pentru sistemul digestiv si are proprietati diuretice excelente. Este recomandat in cazul digestiei lente, atunci cand trebuie sa consumi doua cani de ceai de ienupar.

Sursa foto: vanityhousefitness.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top