Connect with us

Revistateo.ro

Afla care sunt cele mai frecvente simptome ale cancerului pulmonar. Daca le observi, mergi la medic. Ar putea fi ceva mai putin grav, dar poate fi si cancer

Sanatate

Simptome ale cancerului pulmonar pe care multe persoane le ignora

Fii atent la cateva dintre cele mai intalnite simptome ale cancerului pulmonar. Daca le observi, cel mai bine ar fi sa mergi la medic. Ar putea fi vorba despre un lucru mai putin grav, insa ar putea fi si semne ale cancerului. De aceea este indicat sa mergi la medic pentru a afla despre ce este vorba in realitate.

Cateva simptome comune ale cancerului pulmonar

1. Ai senzatia ca nu mai poti respira. Cand se intampla lucrul acesta, unul dintre motive ar putea fi si aparitia cancerului pulmonar.

2. Tuse cronica. Daca ai o tuse persistenta, atunci nu trebuie sa o ignori. Tusea sociata cu o infectie respiratorie sau cu o raceala ar trebui sa dispara intr-o saptamana sau doua.

3. Dureri in piept. Ar putea fi un alt indiciu al cancerului pulmonar. Desigur, ar putea fi vorba si despre o alta probleme medicala. Insa nu vei sti cu exactitate despre ce este vorba decat dupa ce vei face o serie de analize.

4. Respiratie zgomotoasa. Printre cauzele respiratiei zgomotoase se numara si cancerul pulmonar.

5. Scaderea brusca in greutate. Daca slabesti mult intr-un timp scurt, incearca sa afli despre ce este vorba. Ar putea fi modul prin care corpul tau iti transmite ca ceva nu este in regula. Celulele canceroase pot consuma o mare parte din energia corpului, motiv pentru care are loc scaderea in greutate.

6. Schimbari ale vocii. Sunt mai multe motive pentru care vocea ta se poate schimba intr-un timp scurt. Ar putea fi vorba despre o raceala, sau despre ceva mult mai grav. Asa ca, daca observi ca schimbarea persista mai mult de 2 saptamani, este bine sa mergi la medic.

7. Persoanele in cazul carora creste riscul de a suferi de cancer pulmonar sunt:

A. Oamenii care au varste cuprinse intre 55 si 80 de ani.

B. Persoanele care fumeaza de cel putin 15 ani.

C. Oamenii care fumeaza de mai bine de 30 de ani si inca nu au renuntat la acest obicei.

8. Un nivel crescut al calciului in sange. Astfel, apar probleme precum urinari frecvente, sete, constipatie, voma, dureri abdominale, ameteala, slabiciune, confuzie etc.

Articole pe aceeais tema:

Semne ca poti face cancer si sfaturi sa-l eviti

Cum poti preveni cancerul in moduri simple

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top