Connect with us

Revistateo.ro

ce probleme ascunde sforaitul

Sanatate

Sforaitul ascunde probleme de sanatate. Care sunt acestea?

Sforaitul este o tulburare a somnului comuna, insa la baza ei sunt cauze diverse pe care ingnorandu-le pot provoca probleme grave de sanatate. Aceasta afectiune este intalnita la orice varsta, fiind mai frecventa la barbatii de varsta medie, obezi sau supraponderali.

Boli de inima

Afectiunea determina oxigenarea imperfecta a sangelui, lucru ce forteaza inima sa pompeze mai repede ducand la cresterea tensiunii arteriale si la un risc dezvoltat de boli cardiovasculare.

Evitati sa dormiti pe spate!

Dormitul pe spate este unul dintre factorii care favoreaza aparitia sforaitului, altii factori mai sunt: inflmatia amigdalitelor si a fraingelui, dar si nasul infundat. Sunt persoane care sfoarie doar in sezonul alergiilor( primavara ) sau atunci cad exista o infectie la sinusuri. Sforaitul cronic este provocat de astuparea partiala a cailor respiratorii, ca efect secundar al anumitor defecte anatomice sau a unor boli .

Stari de somnolenta zilnice

Sforaitul frecvent aduce un risc mare de probleme grave de sanatate. Intreruperile  ale respiratiei in timpul somnului de cel putin 1o secunde( apneea de somn ) adesea sunt asociate cu sforaitul cronic. Unul dintre primele efecte este segmentarea somnului, factor care genereaza stari de somnolenta in timpul zilei.

Obezitate

Medicii spun ca sforaitorii cronici sunt persoane cu modificari anatomice ale cailor aeriene superioare provocate de anumite boli endocrine. cum ar fi hipotrioidismul( insuficienta de poducere a hormonilor tiriodieni) sau acromegalia( cresterea deformata a oaselor si a tesuturilor moi) , fie chiar si de obezitate.

Tratamentele impotriva sfoaraitului sunt multe si diverse  si centralizeaza cauzele si complicatiile afectiuni. Daca se gasesc elemente ce blocheaza partial trecerea aerului, precum amigdalele marri sau cele polipi, ele sunt eliminate chirurgical.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top