Connect with us

Revistateo.ro

Semne ca ai intoleranta la carbohidrati

Stiri

Semne ca ai intoleranta la carbohidrati

Iti prezentam cele mai importante semne ca ai intoleranta la carbohidrati, o problema despre care putine femei stiu ca le cauzeaza cresterea in greutate si oboseala cronica.

Te simti obosita si te ingrasi repede? S-ar putea sa ai intoleranta la carbohidrati. Simptomele acestei intolerante sunt vizibile, insa putina lume le pune pe seama alimentelor care contin carbohidrati. Este vorba despre oboseala accentuata care intervine in special dupa amiaza, stare cauzata si de zaharurile excesive din sange.

Zaharul din organism poate creste in volum si din cauza produselor cu carbohidrati. Acestea contin zahar rafinat, iar nivelul de glucide poate fi crescut de faina alba. Intoleranta la carbohidrati poate aparea si din cauza consumarii unor alimente cu carbohidrati nesanatosi cum ar fi pastele fainoase in exces, produsele de patiserie sau biscuitii cu mult zahar. Chiar si carbohidratii sanatosi pot provoca probleme de sanatate serioase, mai ales daca vorbim despre fructe precum mango, pepene verde sau ananas care au un contin ridicat de zahar in mod natural.

Cancerul colorectal, prevenit printr-o dieta slaba in carbohidrati

5 motive pentru care poti sa ai stomacul umflat

Pe langa oboseala continua si ingrasarea rapida, exista o serie de alte semne ca ai intoleranta la carbohidrati:
– vedere incetosata;
– tentatia de a avea o viata sedentara;
– apetit necontrolat;
– anxietate;
– dureri musculare fluctuante;
– pofta de a consuma alimente cu un continut ridicat de amidon: paste, paine, fasole sau cartofi;
dureri articulare;
– iriatii ale pielii;
– probleme cu somnul;
– probleme hormonale.

Carbohidratii pot fi inlocuiti si, desi provoaca aceste stari anumitor persoane, ei sunt esentiali cand vine vorba de incarcarea bateriilor intr-o zi stresanta. Unul dintre alimentele cu cei mai multi carbohidrati periculosi pentru silueta si sanatate este painea. Painea poate fi inlocuita cu orezul brun, biscuiti din cereale integrale fara indulcitori sau fructe uscate care contin zahar ori tortilla cu spanac sau humus.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top