Connect with us

Revistateo.ro

Stiai ca unii carbohidrati te ajuta sa scapi de kilogramele in plus? Afla care sunt alimentele ce pot fi consumate in curele de slabire.

Cura de Slabire

Carbohidratii care te ajuta sa scapi de kilogramele in plus

Multe persoane evita carbohidratii cand tin cura de slabire, de teama ca nu vor pierde kilogramele in plus. Insa, se pare ca unele alimente care contin carbohidrati sunt recomandate in curele de slabire. Mai jos vei gasi o lista cu cateva dintre ele.

Carbohidratii care te ajuta sa scapi de kilogramele in plus

1. Quinoa. Este o cereala mult mai bogata in fibre decat celelalte cereale. Este bine sa incluzi quinoa in alimentatia daca daca vrei sa slabesti pentru ca in cazul acestui aliment, nutrientii sunt eliberati treptat. Iar lucrul acesta tine sub control glicemia si, nu in ultimul rand, accelereaza metabolismul.

2. Orz. Este o cereala pe care ai putea sa o incluzi in meniul tau daca vrei sa slabesti. Studiile au demonstrat ca in cazul persoanelor care au consumat aceasta cereala a aparut mai repede senzatia de satietate. Pentru a beneficia de proprietatile acestei cereale, o poti consuma la micul dejun, sau in salate ori o poti include in diverse retete.

3. Cartofi dulci. Pe langa cartofii obisnuiti, cartofii dulci au mai putine calorii. Intr-un cartof dulce de dimensiuni medii se gasesc aproximativ 27 de grame de carbohidrati. Studiile au scos in evidenta faptul ca aceste alimente pot tine sub control nivelul glicemiei din sange. In plus, ajuta la reglarea metabolismului.

4. Orez brun. Este un aliment care nu contine multe calorii. In acest caz, vorbim despre 100 de calorii la 100 de grame. In plus, contine si alte substante nutritive precum vitamina B1, vitamina B3, vitamina B6, zinc, proteine, fier, magneziu, fosfor.

5. Fulgi de ovaz. Iti dau senzatia de satietate. In plus, iti ofera energie. Este indicat sa cumperi fulgi de ovaz care nu contin zahar sau alti indulcitori.

6. Iaurt grecesc. Studiile au demonstrat ca acest aliment este aliatul ideal in cazul in care vrei sa scapi de kilogramele in plus. Este un aliment sanatos, care tine sub control nivelul glicemiei, dar si pofta de alimente dulci.

Articole pe aceeasi tema:

De ce te ajuta castravetele sa slabesti

Ce trebuie sa stii daca vrei sa slabesti

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cura de Slabire

To Top