Connect with us

Revistateo.ro

SEDENTARISMUL provoacă mai multe decese decât OBEZITATEA

Sanatate

SEDENTARISMUL provoacă mai multe decese decât OBEZITATEA

Un studiu realizat timp de 12 ani în Europa de Vest arată că sedentarismul este mai periculos decât obezitatea, putând provoca de două ori mai multe decese decât grăsimea excesivă depusă pe organe.

Cifrele oferite de Universitatea Cambdridge din Marea Britanie sunt alarmante în acest sens: anula 676.000 de persoane mor din cauza lipsei exercițiului fizic, în timp ce doat 337.000 mor din cauza obezității.

Medicii și cercetătorii le recomandă persoanelor sedentare să facă cel puțin 20 de minute de mișcare pe zi pentru a evita problemele de sănătate și chiar decesul.

Specialiștii mai notează că exercițiile fizice nu trebuie făcute într-un ritm alert și excesiv, o simplă plimbare în pas vioi fiind un început bun pentru o viață sănătoasă.

Persoanele care nu se confruntă cu surplusul de kilograme, dar sunt sedentare riscă să facă mai multe boli decât o persoană obeză și sedentară, mai arată studiul.

Persoanele slabe și inactive pot fi atacate oricând, sistemul lor imunitar fiind slăbit de asemenea, deoarece nu fac exerciții fizice, nu se mișcă.

Studiul a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition și prezintă pericolele pe care le presupun atât obezitatea cât și sedentarismul, independent de kilogramele pe care le au oamenii.

Profesorul Ulf Ekelund susține că riscul de a muri din cauza problemelor de sănătate este mai ridicat în rândurile persoanelor inactive și slabe decât ale celor inactive cu greutate normală sau obeze.

Sedentarismul semnifică o rată a mortalității de 7,5% în Europa, cifră extrem de importantă pentru a implementa proiecte serioase pentru combaterea sedentarismului.

Ekelund mai spune că trebuie luată în calcul și rata mortalității produsă de obezitate (aproape 4%), deoarece în foarte multe cazuri sedentarismul se leagă de obezitate. Sedentarismul și obezitatea duc împreună la formarea bolilor cardiovasculare sau diabetului de tip II.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top