Connect with us

Revistateo.ro

SECRETELE MEDICINEI INDIENE. Ce spune tenul tău despre tine

Stiri

SECRETELE MEDICINEI INDIENE. Ce spune tenul tău despre tine

Medicina indiană lucrează cu concepte străine pentru occidentali: aceasta consideră tenul îngrijit nu doar o chestiune de estetică ci de asigurare a unei bune funcționări, sănătoase a binomului trup-suflet. Practic, medicina ayurvedică, veche de 5.000 de ani, spune că problemele tenului arată unde există dezechilibre în relația minte-corp.

Acest binom trup-suflet în limba sanscrită se numește Dosha, fiecare om având trei Dosha, dar care se manifestă în mod particular. Numele Doshelor sunt: Vata (pielea uscată), Pitta (pielea sensibilă la alergie, roșiatică) și Kapha (pielea groasă, uleioasă). Fiecare tip de Dosha vorbește despre lipsurile noastre în materie de sănătate și ce anume trebuie făcut pentru reglarea problemelor.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ ÎȚI MENȚII TENUL SĂNĂTOS PE PERIOADA UNEI CĂLĂTORII

PIELEA VATA
Persoanele cu această Dosha sunt predispuse spre a face mereu lucruri creative dar se și panichează atunci când apare un lucru insolit. Acest tip de piele se deshidratează mai repede iarna decât în restul anului. Pielea are nevoie de o hidratare continuă, intensivă, iar în tratamentele pentru aceasta un rol important îl joacă uleiurile din plante și fructe, uleiul de cocos sau avocado.

CELE MAI IEFTINE PRODUSE DE ÎNGRIJIRE CORPORALĂ LE GĂSEȘTI AICI!

PIELEA PITTA
Persoanele cu acest tip de piele sunt predispuse la probleme cardiace, sunt firi temperamentale care pot fi ușor de scoase din starea lor de echilibru. Se enervează ușor și le trece ușor, deși efectele nervilor pot fi de nedorit. Tenul pielii este mixt: uscat și sensibil la alergii, dar și uleios. Uleiul de jojoba face minuni pentru tratarea acestui tip de ten.

PIELEA KAPHA
Persoanele care posedă acest tip de piele sunt încăpățânate dar prind din mers orice schimbare, adaptându-se cât ai zice pește. Tenul este mai ulos, ușor mai gras, dar ușor de curățat deoarece se poate deteriora mai greu (specific tenurilor normale). Un masaj delicat cu un săpun sau gel de curățare bazat pe miele și arnica face minuni: ajută circulația sângelui și preîntâmpină îngrășarea tenului și uleificarea sa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top