Connect with us

Revistateo.ro

Secrete de beauty de la bunica

Stiri

Secrete de beauty de la bunica

Ochi luminoși – Cu siguranță bunica te-a văzut la un moment dat cu trusa imensă de machiaj, în care ai avut grijă să strângi fel de fel de produse pentru îngrijirea ochilor. Află că în trecut femeile nu aveau parte de astfel de mijloace de înfrumusețate, așa că, dacă voiau să scape de cearcăne, apelau la o rețetă mult mai simplă: foloseau felii de castravete, pe care le țineau pe ochi, pentru a scăpa de cearcăne sau chiar riduri.

CITEȘTE ȘI: 6 tendințe în BEAUTY, de la VEDETE

Unghii fresh. Pe vremea când lacul de unghii era o necunoscută, iar noțiunea de unghii cu gel nici măcar nu exista, tinerele apelau la un truc ieftin și rapid pentru a avea unghii sănătoase și imaculate. Astfel, storceau zeama de la o lămâie într-un bol, în care își țineau unghiile preț de câteva minute. Așa obțineau ele o manichiură rezistentă și unghii care se exfoliau mult mai rar.

Exfoliere. Și în trecut doamnele obișnuiau să urmeze anumite tratamente de exfoliere a celulelor moarte, doar că asta nu se întâmpla într-un salon de beauty, ci în propria locuință. Femeile începeau să toace jumătate de ceașcă de migdale crude și încă pe atâția fulgi de ovăz, după care lee amestecau în mașina de tocat. La final adăugau miere pentru o aplicare mai ușoară. Tehnica este folosită și astăzi în diferite saloane de înfrumusețare.

Soluție antirid. Într-o perioadă în care cremele antirid nu erau atât de populare, femeile aveau propriile soluții de a scăpa de urmele nedorite ale înaintării în vârstă. Ele frecau încet un cub de gheață peste frunte, ochi și restul feței, procedură ce are același efect ca apa termală.

Bucle naturale. Femeile nu știau în trecut despre placa de păr sau ondulator, sau dacă știau, aveau propria soluția de a-și ondula șuvițele. Înainte de culcare, doamnele și domnișoarele obișnuiau să-și umezească părul, apoi să-l împletească, pentru ca a doua zi să-l desfacă, iar astfel obțineau bucle superbe, cu un aspect cât mai fresh, fără a-și supune părul la temperaturi extreme.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top