Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

I se spune borcanul sănătății. Previne și ține sub control bolile cardiovasculare și diabetul

Organismul nostru este bombardat zi de zi cu tot felul de chimicale. Consumăm anumite produse pe care scrie că sunt sănătoase, de dietă sau light, însă îndulcitorii fac mai mult rău decât zahărul de cele mai multe ori.

Zahărul a devenit cel mai legal drog din lume. Este consumat în exces și cauzează o serie de perturbații în corp. Colesterolul este dat peste cap de acest ingredient dulce, iar efectele sunt de multe ori de nereparat.

Zahărul poate fi ținut în frâu prin alimentație, prin inhibarea poftei de dulce, care apare permanent.

Nivelul de zahăr din organism poate duce la declanșarea diabetului. Această boală de care suferă tot mai des și copiii poate fi prevenită cu ajutorul unui amestec care trebuie ținut în borcan.

Frunzele de smochine pot preveni și ameliora simptomele anumitor afecțiuni. Sunt recomandate pentru tratarea ulcerațiilor și sunt recunoscute pentru reglarea tensiunii arteriale ori pentru echilibrarea nivelului de zahăr din sânge.

CITESTE SI: Tijele de păpădie detoxifică ficatul și colonul, stimulează digestia, ameliorează diabetul, dizolvă calculii biliari

Aceste frunze au proprietăți antibacteriene, antidiabetice, luptă împotriva trigliceridelor și are rezerve importante de vitaminele A, C, K plus o serie de fibre, magneziu și chiar calciu.

Fierbe un pumn de frunze de smochine la un litru de apă și când apa dă în clocot, oprește aragazul. Ceaiul de smochine este excelent pentru majoritatea problemelor de sănătate. Poți adăuga puțină miere sau scorțișoară.

E important de spus că trebuie ținut în borcan, la rece. Se bea câte 100 de mililitri în fiecare dimineață, înainte de micul dejun sau atunci când simți că faci febră sau ai frisoane.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE: Rețeta cu ceapă recomandată de Lidia Fecioru pentru diabetici

Lidia Fecioru oferă săptămânal câte o idee, un remediu naturist sau o rețetă pentru a atenua simptomele anumitor afecțiuni ori pentru a trata boli mai puțin grave.

Bioenergoterapeutul a vorbit în emisiunea „Adevăruri ascunse” despre cum curăță ceapa vasele de sânge. Această legumă este recomandată și pentru cei care vor să își regleze nivelul de zahăr din sânge.

„O ceapă de mărime medie, tăiată în două, se pune în tavă și se pune la cuptor. Este bună pentru curățarea vaselor de sânge, dar reglează foarte bine problemele celor care au probleme cu diabetul și e foarte bună pentru reglarea zahărului în corp. La cuptor nu se arde decât uleiul ăla”, a declarat Lidia Fecioru la Antena 3.

Beneficiile cepei sunt recunoscute și de către medici. Doctorul Diana Stuparu confirmă spusele Lidiei Fecioru.

„Ceapa ajută la scăderea tensiunii arteriale. Consumareaa unei jumătăţi de ceapă crudă pe zi contribuie semnificativ la scăderea colesterolului, dar ajută şi în constipaţie sau flatulenţă.

Datorită conţinutului său de crom, ceapa ajută în diabet sau în prevenirea lui în sensul că duce la scăderea nivelului de insulină din organism şi creşte toleranţa la glucoză.

Totodată, este un excelent diuretic, împiedicând retenţia de apă în organism, ca să nu mai amintesc despre faptul că ceapa ajută şi la regenerarea părului prin aplicarea sucului de ceapă pe scalp de două ori pe săptămână”, a declarat medicul pentru Adevărul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top