Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Se apropie SOLSTIȚIUL DE VARĂ: Cum te afectează CEA MAI LUNGĂ ZI DIN AN

SOLSTIȚIUL DE VARĂ se produce cel mai adesea pe 21 iunie (sau 22 iunie), moment în care Soarele se ridică deasupra orizontului la unghiul maxim. În ziua în care în emisfera nordică se produce solstițiul de vară, în emisfera sudică se produce cel de iarnă. Acest fenomen are loc invers, pe 21 decembrie, când în emisfera nordică are loc solstițiul de iarnă.

Denumirea cuvântului solstițiu vine din limba latină, de la solstitium, adică „soare” (sol) + „a se opri”, „a rămâne constant”, „a sta” (stitium). Iată cum te afectează această zi, cea mai lungă din an. Vezi mai joc ce credințe și superstiții există în legătură cu începutul verii astronomice.

CITEȘTE ȘI: CÂT NOROC AI, ÎN FUNCȚIE DE ZIUA ÎN CARE TE-AI NĂSCUT
1. Pentru că noaptea este prea scurtă și ziua prea lungă, oamenii au adesea insomnii, acesta fiind primul efect major al fenomenului astronomic.

2. Dacă faci baie într-un râu de munte sau un lac lângă verdeață, în ziua solstițiului de vară, se spune că vei avea noroc în dragoste și îți vei menține sufletul curat de-a lungul timpului.

3. Se spune că Sânzienele se arată pentru prima oară în noaptea Solstițiului de vară, sărbătoarea având loc pe 24 iunie, aproape de cea mai lungă zi de iarnă. Se spune că dacă întâlnești o Sânziană în noaptea solstițiului, puterile ei magice te vor marca toată viața, în bine sau în rău.

4. Solstițiul de vară este benefic persoanelor născute… iarna, susțin astrologii: aceștia primesc o serie de cadouri celeste, mințile lor fiind iluminate. De asemenea, norocul în dragoste începe să fie tot mai mare începând cu 21 iunie.

5. Oamenii sunt afectați de solstițiul de vară și din punct de vedere emoțional. Spre deosebire de depresiile de iarnă, vara se produc lucruri pozitive cu noi: crește nevoia de a crea, de a iubi, de a dărui și oboseala devine doar un detaliu în nopțile nedormite.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top