Connect with us

Revistateo.ro

Scrisoare către mama vitregă a fiicei mele

Stiri

Scrisoare către mama vitregă a fiicei mele

„Pentru mama vitregă a fiicei mele,

Nu te-am vrut niciodată aici. Pur şi simplu nu ai făcut niciodată parte din plan.

În visele mele despre familia mea, pe care le aveam încă din adolescenţă, tu nu erai inclusă. Nu am cerut ajutor de la o altă femeie să îmi cresc copiii. Atunci când îmi făceam plauri pentru o familie, mă gîndeam doar la soţul meu, la mine şi la copiii noştri, nu şi la tine. Mă îndoiesc că şi tu m-ai fi vrut cândva în viaţa ta.

CITEŞTE ŞI: Scrisoarea EMOȚIONANTĂ a fetiței care s-a făcut mare, către tatăl ei

Mă îndoiesc că ţi-ai propus să fii mamă pentru un copil pe care nu tu l-ai născut, ci eu. Aş îndrăzni chiar să pariez că ai visat la statutul de mamă atunci când vei naşte, nu în ziua în care te-ai căsătorit cu soţul meu. Şi mai sunt aproape sigură de faptul că nu te-ai gândit că voi fi şi eu.

Dar cum Dumnezeu are planuri care ne depăşesc, familia mea s-a destrămat pentru a forma alte două familii. Atunci am ştiut că vei sosi.

În mintea mea gândeam că eşti o bestie, iar fiica mea nu te-ar vrea ca mamă în veci! Am sperat că nu vei fi atrăgătoare şi chiar m-am rugat ca fetiţa mea să nu se uite cu admiraţie la tine. Aşa, poate că tatăl ei ar fi ştiut că se mulţumea cu puţin. Uite aşa, răul s-a strecurat în mine, întrucât nu am vrut să recunosc nici în ruptul capului că o altă femeie va putea fi mama copiilor mei, după ce eu voi lipsi. Apoi, ai apărut tu.

Când te-am văzut pentru prima oară, recunosc că nu erai deloc ce aveam eu în minte şi corpul mi-a cutremurat de gelozie. Trebuia să fii hidoasă, ai uitat? Dar tu nu erai, erai nespus de frumoasă! Trebuia să fii o femeie arţăgoasă, bătrână, mai ştii? Dar tu erai o femeie tânără şi drăguţă…

Ai acceptat-o de la început pe fiica mea și i-ai iubit necondiționat pe ea și pe tatăl său, acesta fiind un adevărat cadou pentru noi. O incluzi pe fiica noastră în tot ce faci și, astfel, ea se simte iubită și acceptată. Pui relația soțului tău cu fiica lui mai presus de a ta și numai o femeie curajoasă știe cum să facă asta cu atâta grație.

Mi-ai respectat rolul de mamă de la început. Apreciez că mereu m-ai întrebat pe mine dacă ai luat decizia potrivită în ce o privește. Știu că situația noastră este rară. Nu se întâmplă des ca o mamă și o mamă vitregă să își trimită mesaje prin care să își reamintească cât de mult se iubesc și se respectă una pe alta.

Ești un dar prețios!”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top