Connect with us

Revistateo.ro

Scrisoare către mama, cea mai puternică fiinţă pe care o cunosc

Stiri

Scrisoare către mama, cea mai puternică fiinţă pe care o cunosc

O tânără vede cum executorul intră peste mama sa în casă, pentru a recupera din datoriile adunate peste ani. La puţin timp după acest eveniment, fata ia pixul şi o hârtie şi începe să scrie cea mai emoţionantă scrisoare către părintele său.

Ieri, recuperatorii au intrat în casa ta, ameninţându-te că-ţi vor lua masa din sufragerie, televizorul şi farfuriile. Inima mi s-a frânt în acel moment, la fel ca şi acum, în timp ce te vedeam cum plângi şi spuneai „Îmi iau tot ce m-am chinuit să strâng o viaţă”…

În timp ce tata era plecat în lume pentru a-şi îndeplini visul, lucru pe care a eşuat să-l facă, urmat de procese scumpe, executori la uşă şi scrisori de atenţionare, tu munceai şi munceai şi munceai.

CITEŞTE ŞI: Scrisoare către fostul meu, care a preferat pornografia în locul meu

Nu-l voi ierta niciodată pe tata. L-am avertizat mereu că această aventură şi aceste scheme ale sale nu vor duce nicăieri. În timpul ăsta tu munceai pentru a ne hrăni, a ne îmbrăca, a ne ţine (la limită) în această casă şi a ne face fericiţi.

Vreau să ştii că am văzut toate scrisorile. Ştiu tot. Cum ai încercat să plăteşti taxele, cum te-au ameninţat să îţi ia şi mai mult dacă nu plăteşti facturile, cum avocatul cerea mereu bani pentru orele petrecute în tribunal pentru a-l apăra pe tata în diferite procese şi toţi acei oameni însetaţi care te vânau.

Dar, cu toate astea, cu noi zâmbeai mereu, îţi făceai mereu timp pentru a ne întreba cum ne-a fost ziua şi ai sărbătorit cu mine când am fost admisă la Drept. Suntem puternici pentru că tu eşti aşa. Te iubim atât de mult!

În timp ce tata este prin cine ştie ce parte a lumii, ascunzându-se de responsabilităţi, tu lucrezi în fiecare zi ca profesor. Munceşti atât de mult, în fiecare zi şi chiar ai ales să lucrezi şi în weekend pentru ceva bani în plus. La început făceai asta pentru a ne lua nouă cadouri de Crăciun, nu ca să plăteşti atâtea facturi şi datorii, cum faci acum…Ai vândut maşina, bijuteriile şi toate obiectele care contau pentru tine.

Cât stau acum să mă gândesc la cele petrecute, îmi vine în minte vocea executorului, care te-a numit patetică, în timp ce eu mă chinuiam să nu plâng. Eşti orice altceva dar nu patetică! Eşti cea mai puternică persoană pe care o cunosc!

Voi munci atât de mult încât după absolvire, peste câţiva ani, îţi voi cumpăra acea decapotabilă la care visezi de multă vreme. Te voi duce la cumpărături şi te voi scoate la cea mai scumpă cină. Şi într-o zi, chiar dacă va mai dura puţin, îţi voi spune „Mamă, nu trebuie să mai lucrezi niciodată!”

Până atunci, ne pare rău. Tot ce ai acum este iubirea noastră necondiţionată.

Fiica ta,
din partea celorlalte fiice care sunt prea mici pentru a înţelege.

Sursa foto pixshark.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top