Connect with us

Revistateo.ro

I-a scris un cec de 500.000 de dolari. Ce s-a intamplat apoi e incredibil

Stiri

I-a scris un cec de 500.000 de dolari. Ce s-a intamplat apoi e incredibil

Ce i s-a intamplat unui om de afaceri ingropat in datorii este incredibil! Datoriile ajunsesera sa il copleseasca, creditorii nu mai colaborau cu el si furnizorii isi cereau planta. Nu vedea nicio cale de iesire din aceasta situatie si incepuse sa intre in panica. Toata afacerea sa se ruina si nu isi dadea seama cum ar putea iesi din acest mare impas.

Intristat el s-a asezat pe o banca in parc sa isi faca ordine in ganduri si sa se linisteasca. In acel moment a aparut ca din senin un om in varsta, care i-a putut citi ingrijorarea pe chip. „Cred ca ceva te supara, din cate vad.”, a spus batranul.

CITESTE SI: 5 OBICEIURI ALE OAMENILOR CARE OBTIN MEREU CEEA CE VOR

CITESTE SI: PREFERI CAFEAUA TARE SI NEINDULCITA? UITE CE SPUNE ASTA DESPRE TINE

„Cred ca te pot ajuta. Ia acesti bani si vino exact peste un an in acest loc. Mi-i poti inapoia atunci.” Omul de afaceri a ramas socat cand a citit pe cecul de 500.000 de dolari numele lui John D. Rockefeller, unul dintre cei mai bogati oameni din lume la acea vreme. Toate problemele sale se terminasera! Omul de afaceri nu a vrut sa utilizeze cecul, ci l-a folosit doar pentru a gasi motivatia necesara sa isi rezolve singur problemele.

Fiind mult mai optimist acum, el a renegociat cu creditorii si a stabilit termene de plata mai lungi catre furnizori. A gasit puterea sa mearga mai departe si a putut sa isi redreseze incet dar sigur afacerea. Cecul de 500.000 de dolari a ramas in mana lui, iar peste un an omul a mers in acelasi loc si l-a asteptat pe batran. Cand el s-a apropiat, o asistenta a venit in fuga: „Sunt atat de bucuroasa ca l-am prins! Ma scuzati, sper ca nu v-a deranjat. Fuge mereu de la casa de odihna si spune oamenilor ca este John Rockefeller.”

Asadar, in mod incredibil, cecul pe care il primise omul de afaceri nu era unul real. Un an de zile se zbatuse si reusise sa isi pun afacerea pe picioare, convins ca are mereu la indemana o jumatate de milion de dolari pentru a iesi din impas. In acest mod a realizat ca nu a fost vorba decat despre increderea de sine, care l-a ajutat sa mearga mai departe atunci cand nimic nu parea sa functioneze. Omul a primit o adevarat lectie de viata!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top