Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Schimbari NECESARE in dieta ca sa NU te INGRASI dupa 40 de ani

Stilul tau de viata si alimentatie isi lasa amprenta asupra siluetei tale.

Cand esti tanara, este usor sa dai jos kilogramele in plus, dar cand treci de 40 de ani, metabolismul nu mai este asa sprinten ca in anii trecuti.

Iata ce schimbari trebuie sa faci in alimentatie pentru a te mentine supla si dupa ce treci de 40 de ani.

1. Mananca mai des
Desi ti se pare ciudat, cheia unei siluete de succes sunt mesele dese dar cu cantitate redusa.

Nu este bine sa mananci doar de 3 ori pe zi pentru ca oricum ti se va face foame, iar la mesele principale sigur vei manca mai mult. Trebuie sa gasesti un echilibru si sa mananci de 5-6 ori pe zi, dar in cantitate redusa.

2. Adio ciocolata, bine ati venit fructe!
Toate femeile se rasfata cu o ciocolata sau ceva dulce atunci cand sunt suparate, nervoase sau stresate la locul de munca. Trebuie sa stii ca o cantitate mare de zahar in organism te face sa te simti obosita!

Incearca sa inlocuiesti dulciurile nesanatoase cu fructe, care poate nu sunt la fel de dulci, dar sunt mai sanatoase si iti vor asigura necesarul zilnic de energie, iar tu vei fi gata de munca.

Ia-ti la pachet, la serviciu, in fiecare zi o banana, un mar, o portocala sau orice alt fruct doresti si vei vedea ca te vei simti mai bine dupa ce il consumi.

3. Consuma peste
Ai dreptate, este destul de dificil sa gatesti peste, pentru ca mirosul este greu de suportat, dar carnea de peste este necesara pentru tine!

Aceasta contihne acizi grasi omega 3 care reduc inflamatiile si ajuta inima si creierul sa fie sanatoase, deci te ajuta in general sa ai o conditie buna. Nu trebuie sa mananci peste in fiecare zi, dar cel putin de 2 ori pe saptamana, e musai!

CITESTE SI: 5 atitudini de adolescenta la care nu trebuie sa renunti nici la 40 de ani

CITESTE SI: Ce trebuie sa inveti pana la 40 de ani

4. Consuma calciu
Cu trecerea timpului, nivelul de calciu din oase scade, ceea ce este normal. Este de datoria ta sa iti ajuti organismul sa isi recapete acest mineral primordial pentru sanatatea oaselor tale. Consuma alimente bogate in acest mineral sau vorbeste cu medicul tau sa-ti prescrie niste suplimente pe baza de calciu.

5. La revedere, alcool!
Dupa fabuloasa varsta de 40 de ani, riscul bolilor creste considerabil, iar tu trebuie sa previi acest lucru. Nu consuma alcool in mod regulat pentru a-ti proteja ficatul si a te mentine in forma.

Bineinteles, asta nu inseamna abstinenta totala, ci doar moderatie!

6. Mananca cat mai natural
Cand te duci in piata sau la supermarket, evita sa cumperi alimente procesate, deoarece acestea sunt pline de conservanti si E-uri.

Ce parere ai despre aceste schimbari in dieta ta zilnica? Spune-ne in comentarii

Articol recomandat: S-a îngrășat din cauza stresului. Timp de câteva luni, a băut acest suc de două ori pe seară și a dat jos toată grăsimea

Mădălina este o tânără ca oricare alta. Din cauza stresului, în ultimul an a reușit performanța negativă de a se îngrășa.

A dat 12 kilograme în două luni

Nu mai credea că va reuși vreodată să ajungă la silueta ei anterioară. Cele 12 kilograme acumulate îi făceau zilele negre.

A vorbit cu prietenele ei, care au reușit să slăbească, și a încercat să bea în fiecare seară două pahare cu suc de afine, a câte 200 de mililitri fiecare.

Pe timpul zilei consuma doar fructe și legume. Legumele le pregătea la abur, la fel și cartofii. A reușit să se lase și de fumat în tot acest timp, descoperind hrana sănătoasă, cea pe care a ignorat-o în ultimele 12 luni.

Dimineața consuma un iaurt fără grăsimi cu pâine prăjită sau o omletă cu ierburi aromate, uar la prânz se delecta cu o supă de roșii sau o supă cremă de legume.

CITEȘTE ȘI: Cum a slăbit Cătălin Crișan 32 de kilograme. Cele 3 lucruri pe care femeile NU LE FAC

Cum a slăbit Gabriela Cristea 16 kilograme pe vremea când prezenta un reality-show matrimonial

Din când în când, peste zi, își amintea să bea suc de afine, cel despre care aflase că luptă cu grăsimile. Chiar și astăzi, la 2 luni după ce a dat jos 12 kg, continuă să bea suc de afine.

„Este excelent și pentru ten. Am observat că acest suc chiar întinerește. Dacă știam, îl introduceam în dieta mea din momentul în care am observat că mă îngraș”, susține tânăra.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top