Connect with us

Revistateo.ro

De ce există bărbaţii pe pământ

Stiri

Savanţii explică: De ce există bărbaţii pe pământ?

Cercetătorii de la Universitatea East Anglia spun că, la fel ca în cazul multor altor specii, singura contribuţie pe care o au masculii în procesul de reproducere este sperma. Tocmai din acest motiv savanţii au încercat de-a lungul timpului să afle motivul pentru care selecţia naturală a permis reprezentanţilor sexului masculin să existe în continuare.

Pornind de la această premisă, britanii au emis o teorie conform căreia masculii au trăit pentru că au fost şi sunt necesari în cadrul procesului numit selecţie sexuală, ce ajută speciile să elimine diferite boli, evitând astfel ştergerea de pe faţa pământului, sau extincţia.

CITEŞTE ŞI: A fost descoperită gena „drama queen”

Chiar dacă în cazul unui sistem de evoluţie în care toţi urmaşii sunt asexuali se poate obţine un număr mai mare de urmaşi, concurenţa între masculii unei anumite specii stimulează sănătatea organismelor respective, întrucât câştigătoare va fi gena mai puternică.

Savanţii explică: De ce există bărbaţii pe pământ? „Competiţia în rândul masculilor, pentru a se reproduce, asigură un beneficiu cu adevărat important, întrucât ea ameliorează sănătatea genetică a populaţiilor”, a declarat Matt Gage, profesorul care a coordonat studiul inedit.

„Selecţia sexuală reuşeşte acest lucru întrucât acţionează ca un filtru care înlătură mutaţiile genetice dăunătoare, ajutând populaţiile să prospere şi să evite extincţia pe termen lung”, a mai spus Gage.

Chiar dacă aproape toate speciile pluricelulare ajung să se reproducă prin sex, din punct de vedere biologic acest lucru este greu de eplicat, mai ales că doar jumătate dintre viitorii urmaşi, respectiv fiicele, vor putea să producă alte noi generaţii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top