Connect with us

Revistateo.ro

sarbatoare

Inedit

SARBATOARE mare pe 23 septembrie!

Pe 23 septembrie, crestin ortodocsii sunt in zi de mare sarbatoare, caci la aceasta data a fost zamislit Sfantul Ioan Botezatorul.

Proorocul si Sfintitul Zaharia era batran, la fel si sotia sa. De aceea, dupa ani si ani de incercari, s-au resemnat cu gandul ca nu vor avea niciodata urmasi. Totusi, nu au incetat sa se roage pentru o minune.

Asa ca, la un moment dat, cand speranta era aproape de sfarsit, Arhanghelul Gavriil i s-a aratat Proorocului Zaharia, inainte ca acesta sa se roage pentru popor in templu: „Nu-ti fie teama, Zaharie, rugile tale au fost ascultate, si femeia ta Elisabeta iti va darui un fiu pe care il vei numi Ioan. Vei avea multa bucurie si veselie, si multi se vor bucura de nasterea lui. Caci el va fi mare in fata Domnului, si se va umple de Duhul Sfint inca din sinul mamei sale” (Luca 1, 13-15).

Arhanghelul Gavriil le-a binevestit aceasta dumnezeiasca zamislire, spunandu-i lui Zaharia: „Ascultata a fost rugaciunea ta”.

CITESTE SI: RUGACIUNEA Sfantului Ioan Botezatorul

CITESTE SI: Canon de rugaciune la Praznicul zamislirii Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul

Zaharia s-a indoit de adevarul spus de Inger, asa ca Dumnezeu i-a dat o lectie: va muti pana se neste copilul lui cu Elisabeta, ca sa invete sa foloseasca glasul doar pentru a-l preamari pe Dumnezeu.

Sfantul Ioan Botezatorul a fost inaintemergatorul lui Hristos, zamislit cu sase luni inainte de ca Arhanghelul Gavriil sa se arate Maicii Domnului. Ioan Botezatorul a fost Proorocul care a vestit venirea lui Iisus Mantuitorul.

In aceasta zi de mare sarbatoare, insemnata cu cruce neagra in calendarul crestin, se tine post, pentru a-l cinsti pe Sfantul Ioan Botezatorul.

Tot pe 23 septembrie, biserica ortodoxa ii pomeneste pe:
– Sfintii Mucenici Andrei, Ioan, Petru si Antonie;
– Sfinta Mucenite Raida;
– Sfintele Cuvioase femei Xantipa si Polixenia;
– Sfantul Mucenic Nicolae Pantopolitul;
– Sfantul Mucenic Ioan din Conita.

Sursa foto: Hepta

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top