Connect with us

Revistateo.ro

Credinta

Ce să nu faci de Sfântul Ioan Botezătorul (7 ianuarie)

Iata ce traditii este bine sa respecti pe 7 ianuarie si ce sa NU faci sub nicio forma de SFANTUL IOAN!

Sfantul Ioan Botezatorul este cunoscut drept ultimul prooroc din Vechiul Testament ce a anuntat venirea Mantuitorului. Cel mai important mesaj pe care il transmitea era: „Pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor!”. Asadar, e bine ca in ziua de Sfantul Ioan sa ii urmam cuvantul si sa ne caim de pacate, sa ne rugam Domnului si sa ii cerem iertarea.

Citeste si: Rugaciune catre SFANTUL IOAN BOTEZATORUL

Citeste si: Traditii, obiceiuri, superstitii de Sfantul Ioan Botezatorul. Ce nu e bine sa faci pe 7 ianuarie

Este o sarbatoare marcata cu o cruce rosie in calendarul ortodox, astfel ca, asemenea tuturor sarbatorilor mari, de Sfantul Ioan nu se spala, nu se lucreaza, nu se face curat. Mai mult, se spune ca pe 7 ianuarie e bine sa… petreci. Cine NU se bucura in aceasta zi va fi TRIST tot anul!

Totusi, la petrecere (care este, de regula, inchinata celor ce poarta numele Sfantului Ioan / Sfantului Ion) NU SE BEA VIN ROSU – acesta aminteste de martirajul Sfantului Prooroc Ioan, care a murit in numele credintei sale. Se bea vin alb, sfintit intai la biserica.

NU e bine sa eviti petrecerea pentru ca, prin aceasta sarbatoare, se spune ca Dumnezeu fereste gospodariile de foc si de fiare salbatice.

In ziua Sfantului Ioan NU SE STINGE CANDELA! Se spune ca arde in aceasta perioada pentru a aduce bunastare in familie, iar membrii sa ia doar decizii intelepte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top