Connect with us

Revistateo.ro

mov

Dieta si Sport

SANATATEA IN CULORI: ce beneficii iti aduc fructele si legumele MOV

N-ai fi crezut ca este importanta si culoarea alimentelor pe care le consumi, nu-i asa? Ei bine, afla ca alimentele au anumite beneficii in functie de pigmentul pe care il contin! DE CE MOV?

Chiar daca nu ti-ar fi trecut prin cap sa grupezi fructele si legumele in functie de culoarea pe care o au, iata ca poti sa ai grija de sanatatea ta! Imbunatateste-ti dieta cu anumite nuante in functie de ce afectiuni suferi si de ce minerale sau vitamine lipsesc din organismul tau.

In ceea ce priveste alimentele mov, acestea sunt extrem de sanatoase si pot fi utilizate pentru a trata, dar si a preveni anumite boli. Au anumite particularitati care le recomanda in fata legumelor si fructelor de alte culori. Iata care sunt:

Strugurii, vinetele, murele, afinele, prunele, varza, toate violet, contin un pigment numit antocianina. Acesta are un excelent efect antioxidant si multe alte beneficii pentru sanatate. Regleaza nivelul de zahar din sange, protejeaza inima si imbunatatesc functionarea sistemului nervos.

CITESTE SI: Consuma prune pentru o inima sanatoasa

CITESTE SI: Vinetele, un aliment MOV cu beneficii uimitoare

PRUNELE : Contin vitamina C, minerale si fibre care le fac excelente in lupta cu problemele de stomac si afectiunile digestive.

MURELE : Sunt pline de vitaminele C si E dar si de tanin, care este un compus vegetal foarte puternic ce previna aparitia tumorilor si a unor afectiuni virale si bacteriene.

AFINELE : Avantajul lor cel mai mare este ca au antioxidanti, ce imbunatatesc sistemul imunitar si te previne aparitia cancerului.

VINETELE :Reduc nivelul colesterolului si au proprietati antivirale.

VARZA : Mov sau rosie, cum o cunoastem cu totii, reduce riscul bolii Alzheimer, pentru ca este plina de vitamina K.

STRUGURII : Au efect antiinflamator care protejeaza inima si creierul.

CITESTE SI: Invata sa cureti vinete cu cea mai rapida metoda

CITESTE SI: O prajitura cu prune rapida si economa

Sursa foto: blogspot.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top