Connect with us

Revistateo.ro

salata

Salate

SALATA SIMPLĂ care reglează hipertensiunea arterială și scade colesterolul. Soluția care bate orice medicament pentru FICAT!

Hipertensiunea sau tensiunea arterială crescută este o afecţiune frecventă în care sângele exercită o presiune exagerată asupra pereţilor arteriali, ceea ce poate duce la complicaţii precum boli cardiace, accidente vasculare cerebrale şi chiar insuficienţă renală.

Hipertensiune arterială – ce factori afectează tensiunea arterială

Tensiunea arterială poate fi afectată de mulți factori, printre care:

  • Cantitatea de apă și cantitatea de sare din corp
  • Sănătatea rinichilor, a sistemului nervos și a vaselor de sânge
  • Nivelele de hormoni din corp

De multe ori, valorile tensiunii arteriale se modifică și cresc odată cu înaintarea în vârstă, din cauză că vasele de sânge devin rigide pe măsura îmbătrânirii. Când acest lucru se întâmplă, tensiunea arterială crește.

Hipertensiunea crește riscul producerii unui atac cerebral, al unui atac de cord, a insuficienței cardiace, al îmbolnăvirii rinichilor și a morții premature.

Hipertensiune arterială primară: simptome

În cele mai multe cazuri, hipertensiunea nu are simptome, ci se determină prin măsurarea tensiunii de către medicul specialist. Pentru că nu există simptome, oamenii ajung, în unele cazuri, să dezvolte boli de inimă sau rinichi din cauză că nu află la timp că au tensiunea arterială foarte mare. Simptomele apar abia în cazul hipertensiunii maligne, o formă severă și periculoasă de hipertensiune. Hipertensiunea malignă se manifestă prin dureri severe de cap, stări de greață, vomă, stări de confuzie, probleme cu vederea sau sângerări nazale.

Alimentele care va ajuta la reglarea hipertensiunii sunt castravetii si usturoiul

Castravetii sunt plini de apa,fibre,potasiu si magneziu. Potasiu ajuta la echilibrarea cantitatii de sodiu in celule. Daca sodiul nu este echilibrat atunci poate duce la arteroscleroza. Pe de alta parte, fibrele regleaza tensiunea arteriala si de asemenea, reduc colesterolul prevenind diabetul zaharat de tip 2.

Usturoiul crud este utilizat in mod traditional pentru a controla tensiunea arteriala, colesterolul ridicat, boli de inima coronariene, infarctul miocardic, reducerea fluxului sanguin datorita ingustarii arterelor si ateroscleroza. Exista dovezi ca alicina,compusul activ din usturoi poate folosi acelasi mecanism ca si medicamentele asupra tensiunii arteriale, numiti inhibatori ai ECA pentru scaderea tensiunii arteriale. Se crede ca usturoiul previne crearea angiotensiei II,un hormon care ajuta la relaxarea vaselor de sange.Usturoiul ajuta si la reducerea colesterolului.

Iata reteta pentru o minunata salata care va imbunatateste starea de sănătate. Este recomandată în consumul zilnic!

Ingrediente:
-3 catei de usturoi
-1 castravete
-cateva lingurite de apa
-o lingura de otet de mere
– o jumatate de ceapa

Preparare:

Curata usturoiul, apoi piseaza-l si amesteca-l impreuna cu sarea si otetul. Spala castravetii, taie-i felii, apoi asaza-i intr-un castron. Curata si taie marunt ceapa. Pune usturoiul si ceapa peste castraveti si amesteca bine. La final poti adauga putina apa si patrunjel maruntit. Mai amesteca inca o data si salata este gata.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Salate

To Top