Connect with us

Revistateo.ro

salata de vinete

Salate

Greșeala pe care o facem cu toții. Cum se prepară corect SALATA DE VINETE

Salata de vinete este printre cele mai preferate de români atunci când vine vorba de mâncare. Iată însă ce greșeli facem atunci când o preparăm și ce trebuie modificat.

Dacă vrei să mănânci ceva delicios ori să mulțumești toți musafirii dintr-o lovitură, atunci mergi repede la piață pentru a cumpăra ingredientele pentru salata de vinete. Înainte de a face asta, gândește-te cum ai de gând să o prepari.

Sunt persoane care, pe lângă ingredientul principal, aleg să dea o aromă deosebită acestui fel de mâncare și pun în compoziție usturoi, ceapă, roșii sau maioneză, după bunul plac.

Deloc surprinzător, varianta de salată cu vinete și maioneză are un conținut caloric mult mai mare decât cea obișnuită, astfel că nu este indicat să exagerăm atunci când ne așezăm la masă.

Astfel, cea mai indicată salată de vinete este cea care are următoarele ingrediente: vinete, ceapă, puțin ulei de floarea soarelui, sare și piper. Se poate adăuga și puțin usturoi ori o roșie coaptă, în funcție de preferințele fiecăruia.

În plus, trebuie precizat faptul că uleiul de măsline nu are ce căuta în salata de vinete, asta pentru că îi dă un gust amar, iar rețeta noastră va fi un eșec. Poți în schimb să adaugi câtă ceapă vrei (după gust), căci aceasta vine cu beneficii multiple pentru organism, alături de vitaminele și mineralele conținute de vinete.

Sursa foto mancare.ro

2 Comments

2 Comments

  1. MIrela

    2016-07-24T18:49:36+03:00 at 2016-07-24T18:49:36+03:00

    Salata de vinete unsa pe paine cu unt in loc de ulei si maioneza din comert cu rosii grill a-ti incercat?

  2. florica bodea

    2017-04-11T14:14:41+03:00 at 2017-04-11T14:14:41+03:00

    Uleiul de masline este putin amarui, dar in combinatie cu uleiul de floarea soarelui este excelent in salata de vinete, si nu vor avea probleme nici cei carora le creaza colecistul uneori deranjamente….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Salate

To Top