Connect with us

Revistateo.ro

Online

S-a jucat pe telefonul mobil în timp ce stătea pe toaletă, iar apoi l-au apucat durerile. Ce a pățit un bărbat

Un bărbat din Republica Populară Chineză (China) a ajuns la spital în stare gravă după ce a făcut un lucru pe care milioane de oameni obișnuiesc să îl facă zi de zi.

Bărbatul s-a jucatul cu telefonul mobil în timp ce stătea pe tron, iar intestinele sale s-au desprins, scrie presa chineză.

Bărbatul a fost operat

Acesta a fost diagnosticat imediat de către medici cu prolaps rectal, iar pacientul a povestit că nu i s-a mai întâmplat niciodată una ca asta.

Timp de o jumătate de oră a simțit o durere de nestăpânit, motiv pentru care a fost nevoit să meargă de urgență la spital.

Medicii, după ce l-au monitorizat atent pe pacient, au ajuns la concluzia că afecțiunea sa nu era o noutate, dar acum s-a acutizat din cauza efortului făcut de mușchii pelvieni în timp ce stătea pe toaletă.

Bărbatul a fost operat și s-a recuperat într-un timp scurt, uimindu-i pe medici de cât de bine a răspuns tratamentului.

CITESTE SI: Cum afectează telefonul mobil bebelușul din burtica mamei

Uite la ce riscuri te expui dacă folosești telefonul mobil noaptea

Obisnuiesti sa folosesti telefonul mobil noaptea? Este cazul sa renunti la acest obicei, caci in corpul tau au loc transformari care nu sunt deloc benefice.

Studii recente au descoperit ca utilizarea telefonului pe timpul noptii dauneaza grav somnului.

Acest lucru se intampla in mod special din cauza luminii la care este expus utilizatorul. Aceasta scade nivelul de melatonina din corp, fapt care poate conduce la insomnii.

Melatonina este hormonul care declanseaza starea de somnolenta si are un rol important cand vine vorba despre odihna pe timpul noptii. Pentru a avea un somn linistit, nivelul de melatonina trebuie sa fie optim.

In momentul in care acesta scade intervin probleme cu somnul care vor putea fi cu greu indepartate si dau nastere la alte complicatii precum lipsa concentrarii, depresia, diabetul si chair bolile de inima.

Specialistii de la Universitatea din Gerogia sunt de parere ca nivelurile scazute de melatonina din pricina luminii artificiale pot avea efecte adverse mult mai grave decat o simpla insomnie.

Fertilitatea poate avea de suferit, in special la femeile care au niveluri scazute de melatonina in corp, iar conceptia devine o adevarata lupta in acest caz.

Din aceasta pricina pot aparea probleme de sanatate grave precum cancerul la san. Melatonina are rolul de a preveni formarea tumorilor, insa atunci cand ea lipseste, organismul se apara mult mai greu.

Utilizarea luminii artificiale pe timpul noptii nu este cauza acestor probleme, spun specialistii, insa exista o stransa legatura intre cele doua. De aceea ei trag un semnal de alarma si sustin ca preventia este cea mai buna solutie.

Medicii de la Center for Sight din Florida spun ca lumina albastra pe care o are telefonul mobil noaptea are un rol negativ pentru modul in care evolueaza bolile de ochi. Conform acestora, utilizarea ei ar trebui redusa la minim.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Online

To Top