Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

S-a aflat secretul! Dieta pe care o țin mai multe popoare pentru a nu se deprima

Poate fi influențată dispoziția noastră de alimentele pe care le consumăm? Cât de mult contează dieta pe care o urmăm pentru a nu cădea în depresie! Descoperă de ce popoarele sudice din Europa sunt mereu cu zâmbetul pe buze, indiferent câte probleme ar avea.

Ce criză la greci, ce șomaj la spanioli, ce probleme cu imigranții la italieni? Atât grecii, spaniolii cât și italienii știu cum să își trăiască viața deși, obiectiv, nu au cele mai bune motive să petreacă non-stop. Dincolo de culturile acestor țări, contează foarte mult și obiceiurile alimentare ale popoarelor mediteraneene. Astfel că, pentru a nu se deprima, cea mai bună dietă de urmat este cea mediteraneană.

CITEȘTE ȘI: DIETA NORDICĂ, NOUA DIETĂ MEDITERANEANĂ?
Un studiu realizat de International Society for Nutritional Psychiatry Research, în colaborarea cu Facultatea de Medicină de la Universitatea din Valencia (Spania) ne spune că sănătatea fizică și mentală ține de nutrienții pe care corpul nostru îi absoarbe și caloriile bune sau rele pe care le acumulăm.

Studiul publicat în revista „The Lancet Psychiatry” vorbește despre necesitatea menținerii unui echilibru nutrițional în farfurie pentru o bună dispoziție de-a lungul întregii zile. „Creierul are nevoie de o serie de nutrienți-cheie cum ar fi acizii grași polinesaturați Omega 3, o serie de aminoacizi esențiali, grupul vitaminic B, vitamina D și minerale precum zincul, magneziul și fierul. Dieta mediteraneană este dieta care include toate aceste elemente necesare corpului nostru într-o singură farfurie”, spune Vicent Balanzá, unul din autorii studiului.

Dieta mediteraneană oferă o stare de bine calmând creierul în situații de anxietate și este benefică pentru o serie de alte probleme precum prevenirea diabetului, deteriorarea cognitivă sau bolile cardiovasculare.

deprima 3

Balanza spune că depresia nu poate fi vindecată 100% cu medicamente sau psihoterapie. Nu trebuie neglijat aspectul alimentar, extrem de influent în procesele chimice din interiorul organismului nostru. Intră aici pentru a vedea ce conține dieta mediteraneană.

Sursa foto: centradaenti.es, amnestiainterantional.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top