Connect with us

Revistateo.ro

rugaciune-pentru-sfantul-nicolae

Stiri

Rugaciune pentru SFANTUL NICOLAE

Desi suntem cu gandul la Mos Nicolae, nu trebuie sa uitam de SFANTUL NICOLAE, pe care il cinstim prin rugaciune. Iata ce rugaciune pentru Sfantul Nicolae se spune pe 6 decembrie.

O, Sfinte Părinte Nicolae, mare făcător de minuni, ocrotitorul și dăruitorul celor nevoiași, pe cei ce cu bună nădejde aleargă la tine, grăbește a-i ajuta. Sprijinitor fii turmei lui Hristos împotriva lupilor care umblă să o prade și tot sufletul de creștin păzește-l prin sfintele tale rugăciuni, ca unul ce ești maăura în veac a sfințeniei dreptmăritoare. Și precum ai miluit pe cei trei bărbați ce ședeau în temniță, izbăvindu-i de mânia împăratului și de ascuțișul sabiei, așa mă miluiește și pe mine, care cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul mă aflu în bezna păcatelor, ca să nu cad sub mânia lui Dumnezeu și sub veșnica osândă.

Așa, Sfinte Nicolae, fii reazăm puținătății mele, că la soliile tale sa primesc de la Hristos îndurătorul viața lină și curată în veacul acesta, iar în veacul de apoi printre cei de-a dreapta lui Dumnezeu să ma număr, cu îngerii și cu sfinții preamărind pe Tatăl și pe Fiul și pe Sfântul Duh. Amin.

In aceasta zi se citeste si Canon de rugaciune către Sfantul Ierarh Nicolae

Troparul Sfantului Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, glasul al 4-lea:

indreptator credintei si chip blandetelor, invatator infranarii te-a aratat pe tine, turmei tale, adevarul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobandit cu smerenia cele inalte si cu saracia cele bogate; Parinte Ierarhe Nicolae, roaga pe Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre.

Cantarea 1, glasul al 2-lea. Irmos: intru adanc ai asternut…

Stih: Sfinte Ierarhe Nicolae, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

Purtatorule de cununa, stand cu Ostile ingeresti inaintea Scaunului lui Hristos, Preaintelepte Ierarhe Nicolae, daruieste-mi luminarea care sa imprastie intunericul sufletului meu, ca sa laud, bucurandu-ma, preafericite, pomenirea ta.

Stih: Sfinte Ierarhe Nicolae, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

Domnul, Cel Ce slaveste pe toti cei ce-L slavesc pe Dansul, adapost te-a dat pe tine credinciosilor, care izbavesti de ispite pe cei ce alearga la acoperamantul tau, Sfinte Nicolae si te cheama cu credinta si cu dragoste, preamarite.

Stih: Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

sarpele cel viclean, insuflandu-mi pofta de a ma asemana Ziditorului, ca pe un rob m-a rapit; iar prin tine, Preacurata, am fost iarasi chemat inapoi indumnezeindu-ma, cu adevarat; ca tu, Maica lui Dumnezeu, ai nascut pe Cel Ce m-a indumnezeit pe mine.

Cantarea a 3-a. Irmos: inflorit-a pustiul ca si crinul…

Stih: Sfinte Ierarhe Nicolae, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Nicolae Fericite, ucenic adevarat al Stapanului facandu-te, izbaveste din cumplitele nevoi si din moartea amara, pe cei ce alearga la tine.

Stih: Sfinte Ierarhe Nicolae, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

Mult Milostive, curateste pe robii Tai, dandu-le iertare de greseli ca un Bun, pentru mijlocirile cele catre Tine, ale slugii Tale, Sfantul Nicolae.

Stih: Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

Alina-mi tulburarea patimilor, Stapana si carmuieste-mi viata, Preasfanta, Ceea ce ai nascut pe Hristos, intru Care s-a intarit inima mea.

Pagini: 1 2 3 4

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top