Connect with us

Revistateo.ro

Romania-29092015

Inedit

Romania va cere un nou acord de imprumut la FMI

Este oficial, Romania va cere in acest an la FMI incheierea unui nou acord de imprumut, iar negocierile se vor concentra pe implementarea de reforme structurale si nu pe deficitul bugetar.

Economia din Romania a fost sustinuta incepand cu anul 2009 de o serie de acorduri de finantare din partea FMI si a Comisiei Europene. Ultimul dintre aceste acorduri s-a incheiat in aceasta luna.

Potrivit Mediafax, Ministrul de Finante Eugen Teodorovici a declarat ca ,,In mod sigur vom solicita oficial FMI, in acest an, sa incepem negocierile pentru un nou acord. Un acord cu FMI poate exista si fara participarea Comisiei Europene, sunt acorduri total diferite”.

Deficitul bugetar din Romania pentru anul 2016 este estimat in prezent la 2,1% din PIB, asta in cazul in care nu sunt luate in calcul majorarile de salarii din sectorul bugetar care au fost deja planificate.

Teodorovici a mentionat ca in cazul in care se tine cont si de majorarile salariale, deficitul bugetar va ramane inca sub nivelul de 3%.

Reprezentantul rezident al FMI atat pentru Romania cat si pentru Bulgaria, Guillermo Tolosa, a declarat la jumatatea lunii septembrie ca România trebuie sa solicite Fondului Monetar International un nou acord, in cazul in care doreste unul, iar apoi va fi analizat tipul de acord care poate fi incheiat, dar acesta fi diferit de celelalte.

Sursa foto: Hepta

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top