Connect with us

Revistateo.ro

Romania-17092015

Inedit

Romania iroseste finantari europene de 1,5 miliarde de euro

Din cauza intarzierilor in derularea proiectelor din fonduri europene, Romania iroseste finantari in valoare de 1,5 miliarde de euro.

Din cauza intarzierilor in derularea proiectelor cu fonduri europene din sectoarele transport, mediu si resurse umane, Romania risca sa piarda fonduri in valoare de 1,5 miliarde de euro.

In ultimii 8 ani, Romania a reusit sa cheltuie doar jumatate din fondurile comunitare avute la dispozitie. Digi24 anunta ca este vorba despre bani care au fost deja platiti beneficiarilor din visteria statului, dar pe care tara noastra risca sa nu ii poata recupera de la Comisia Europeana in acest exercitiu financiar, care se termina in luna decembrie a acestui an.

Incepand din anul 2007 si pana in prezent, Romania a luat 9,9 miliarde de euro fonduri structurale de la Uniunea Europeana. Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene a declarat: „Riscul cel mai mare de dezangajare apartine programului operational sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane. Avem de trimis pana la sfarsitul anului catre Comisia Europeana o suma de aproximativ 500 de milioane de euro”.

Din cauza greselilor enorme din sectorul trasporturilor, Statul Roman va trebui sa scoata din visterie suma de 1,5 miliarde de euro.

Sursa: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top