Connect with us

Revistateo.ro

Romania ar putea sa nu participe la Eurovision

Stiri

Romania, EXCLUSA DE LA EUROVISION

Romania risca nu va participa la Eurovision, motivul fiind datoriile acumulate in ultimii opt ani la European Broadcasting Union (EBU) de catre Televiziunea Publica, informează un comunicat al instituției remis sambata AGERPRES.

Romania a fost exclusa de la Eurovision din cauza datoriilor pe care TVR le are la EBU. Televiziunea Nationala are datorii de peste 10 milioane de euro.

Este prima oara in 61 de ani de istorie a competitiei cand se intampla asta, iar Romania ‘inaugureaza’ descalificarea din cauza neplatei.

„Este regretabil ca suntem fortati sa luam aceasta decizie. Suntem dezamagiti ca incercarile noastre de a rezolva aceasta problema nu au primit raspuns de la Guvernul Romaniei. In saptamanile trecute, EBU a fost notificat de sugestia Ministerului de Finante, ca TVR sa fie bagata in insolventa, ceea ce ar insemna o restructurare profunda a televiziunii. Datoriile continuate ale TVR-ului ar fi pus in pericol stabilitatea financiara a EBU”, a declarat Ingrid Deltenre, directorul organizatiei.

O excludere anuntata

„Reprezentanti ai European Broadcasting Union — cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume — au anuntat, deocamdată verbal, reprezentantii Televiziunii Romane ca, din cauza datoriilor acumulate in ultimii opt ani la EBU de către TVR, acest organism va trece la următorul prag de sanctiune. Astfel, Romania risca sa nu fie acceptata pe scena Eurovision si nici nu va primi, prin satelit, semnalul pentru a putea transmite această competitie”, se arata in comunicatul TVR.

Vezi si: Castigatorul Eurovision Romania 2016

Eurovision 2016: România va concura în a doua semifinală
Potrivit sursei citate, TVR datorează EBU peste 10 milioane de euro, cele mai vechi datorii necesare de acoperit provenind din perioada 2011-2012, scrie AGERPRES.

In ceea ce priveste concursul Eurovision, TVR precizeaza ca a fost achitata in termen taxa de participare.

„Tocmai pentru a ne asigura de participarea si transmiterea competitiei, in 2016 — pentru prima data dupa multi ani — TVR a achitat la termen (in martie) taxa de participare. Dar cu toate acestea se pare ca datoriile acumulate au determinat boardul EBU sa ia această decizie radicala”, se arata in comunicat.

Romania ar urma sa participe in a doua semifinala a concursului, cea din 12 mai, alaturi de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elvetia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel si Serbia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top