Connect with us

Revistateo.ro

Revolutie japoneza in depistarea cancerului

Sanatate

Revolutie japoneza in depistarea cancerului

Revolutie in medicina mondiala: Cercetatorii de la Centrul Oncologic National din Japonia lucreaza la un test de sange care sa permita diagnosticarea in cel mai rapid timp a 13 tipuri de cancer.

Testul va fi functional in urmatorii cinci ani, metoda eficienta de depistare a cancerului gasita de specialistii japonezi fiind pe masura de costisitoare. Proiectul ambitios a costat in jur de 50 de milioane de euro. Tipurile de cancer care vor putea fi depistate din timp sunt: cancerul la san, cancerul esofagian, la plamani, ficat, vezica biliara, pancreasa, colon, ovare, prostata si vezica urinara.

Metoda a fost deja explicata de medicii japonezi: se depisteaza in sange moleculele de micro-acizi ribonucleici (microARN), care in cantitati mari anunta deja prezenta cancerului in forma incipienta.

Cercetarea japonezilor se bazeaza dupa datele stranse de la 65.000 de pacienti, acest test special de sange ducand la cresterea sperantei de viata pentru orice persoana care risca sa dezvolte cancerul sau se afla deja in faza de inceput. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, numai in 2012 un singur tip de cancer a ucis peste 8 milioane de oameni. Cancerul este una dintre bolile pentru care cercetatori cauta solutii rapide de vindecare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top