Connect with us

Revistateo.ro

Peste si fructe de mare

Reteta pentru DEZLEGARE LA PESTE: Macrou umplut cu legume

Postul Craciunului incepe pe 15 noiembrie si se incheie pe 24 decembrie. In aceasta perioada de 40 de zile, crestin ortodocsii trebuie sa se abtina de la diferite produse alimentare. Va oferim mai jos o idee de reteta de post delicioasa si usor de preparat.

Macrou umplut cu legume
Pe langa faptul ca reprezinta o alternativa gustoasa potrivita pentru zilele de post, consumul de macrou ofera si anumite beneficii organismului. Macroul contine calciu, potasiu, seleniu si magneziu, care ajuta la o buna functionare a organismului, fiind nutrienti importanti pentru inima, oase, dinti, nervi si muschi. De asemenea, acest peste este indicat si in cazul in care se doreste slabirea, ajutand la descresterea tesutului adipos. Mai jos gasesti ingredientele necesare pentru aceasta reteta de post.

CITESTE SI: DEZLEGARI LA PESTE in POSTUL CRACIUNULUI

CITESTE SI: Decalogul lui ARSENIE BOCA: De ce si CUM trebuie sa tinem POST

Ingredientele de care ai nevoie:
5 bucati de macrou
2 fire de praz
1 catel de usturoi
1 morcov mic
3 lingurite de bulion
sare si piper
rozmarin si cimbru
boia dulce
condimente pentru peste
ulei

Mod de preparare

Se curata pestele bine, se spala si apoi se lasa putin la uscat. Se sareaza bine si se lasa aproximativ o ora la macerat.

Intre timp, poti curata, toca si condimenta legumele cu care va fi umplut pestele. Intr-un vas adanc, termorezistent se intinde o folie de aluminiu, cu marginile ridicate peste gura vasului.

Unge folia si pestele cu ulei, apoi presara condimentele pe ambele parti ale pestelui, dar si in interior. Amesteca legumele cu bulionul si apoi adauga-le in interiorul macroului.

Acopera vasul in care ai pus pestele cu o alta folie de aluminiu si ruleaza bine marginile in interior.

Pune vasul la cuptorul incalzit in prealabil. Dupa aproximativ 30 de minute, scoate folia de deasupra si mai lasa pestele la rumenit pentru inca 10 minute.

Se serveste alaturi de cartofi natur sau orez condimentat, in functie de preferinte.

Spor la gatit si pofta buna!

Ti-a placut aceasta reteta de post? Spune-ne in comentarii!

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Peste si fructe de mare

To Top