Connect with us

Revistateo.ro

12-remedii-naturiste-pentru-renuntarea-la-fumat

Naturiste

Solutii naturiste pentru renuntarea la fumat

Nu este o misiune facila, mai ales pentru fumatorii „inraiti”, care sar de 10-15 tigari pe zi . Importanta este vointa si sustinerea permanenta, pentru ca recidivele bat la usa in fiecare clipa. Urmatori pasi te vor ajuta sa ai sansa reusita de a scapa de fumat. Mult succes!

1. Chimbirul: este eficient pentru reducere starilor de greata atunci cand vrei sa te lasi de fumat.

2. Sucul de struguri si de portocale: Aceste doua solutii ajuta la ponderarea poftei de nicotina, daca sunt consumate de cateva ori pe zi .

3. Otetul de mere: Curele cu otet de mere dureaza 1-2 luni. Se dilueaza 1-2 linguri de otet de mere in 100 ml de apa sau ceai. Acest remediu se administreaza dimineata.

4. Mierea: Consumata ca atare sau in combinatie cu o ridiche rasa, este un alt remediu potrivit care te ajuta sa te lasi de fumat.

5. Fulgii de ovaz: Te ajuta nu doar sa iti tii colesterolul sub control, ci si sa reduci pofta de nicotina, chiar si in situatiile in care nu incerci sa te lasi de fumat.

6. Bicarbonatul de sodiu: 2 linguri de bicarbonat de sodiu dizolvate intr-un recipient cu apa la fiecare masa este un alt remediu care te va ajuta la simptomele de sevraj asociate lipsei de nicotina.

7. Patrunjelul:  Se maruntesc frunzele de patrunjel si radacinile, se amesteca in putina apa calda si se administreaza inainte de masa. In plus, de fiecare data cand simti nevoia de a fuma poti mesteca frunze de patrunjel.

8. Suc de creson: Se consuma zilnic 60-150 g suc de creson proaspat diluat in apa rece.

9. Ovazul salbatic: Cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce pofta de tutun si starile de nervozitate care se resimt in primele zile cand decizi sa renunti la fumat. Pentru ameliorarea simptomelor, se pun 10 boabe de ovaz intr-un pahar de suc sau de apa si se consuma de 3 ori pe zi.

10. Radacina de obligeana: Cand se simte nevoia de a aprinde o tigara, se mesteca un fragment mic de radacina cruda uscata de obligeana. Apoi, se scuipa.

1 Comment

1 Comment

  1. Vincent Vega

    2014-04-10T09:21:52+03:00 at 2014-04-10T09:21:52+03:00

    Astea sunt tot felul de surogate care luate singular fara o motivatie clara nu fac nici cat o ceapa degerata.Oricine orice ar spune exista trei remedii mari si late impotriva fumatului…AUTODETERMINAREA…..AMBITIA…..si MOTIVATIA. Restul sunt doar fum… :)))) Poate doar menta sa mai ajute putin creierul sa treaca peste sevraj dar nici aia in cantitati mari pentru ca de exemplu daca apelati la Mentos ca mine s-ar putea sa va stricati stomacelul… 🙂 Mult succes celor care vor sa spuna STOP fumatului.E greu dar MERITA FIECARE MINUT TRAIT FARA TIGARA !!! Vi-o spune un fost fumator care a fumat 25 de ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top