Connect with us

Revistateo.ro

Remedii eficiente pentru călcâiele crăpate

Frumusete

Remedii eficiente pentru călcâiele crăpate

Lămâile se numără printre cele mai eficiente remedii naturiste care combat pielea uscată și crăpată de pe călcâie. Prepară o soluție din apă caldă și suc de lămâie și înmoaie-ți picioarele în ea timp de 10-15 minute. De asemenea, poți prepara o cremă din vaselină și suc de lămâie cu care să îți masezi călcâiele înainte de culcare.

CITEȘTE ȘI: IATĂ CE NU ȘTII DESPRE BALSAMUL DE BUZE

Unul dintre cele mai simple, dar eficiente ingrediente este uleiul de măsline. Este suficient să îl masezi pe călcâie și tălpi până ce intră complet în piele. Pentru rezultate sigure îl poți combina cu suc de lămâie sau alte uleiuri vegetale puternic hidratante cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de jojoba sau uleiul de migdale dulci. Pentru o aplicare mai ușoară poți folosi o dischetă demachiantă. Totodată, poți forma o pastă intens hidratantă din tărâțe de ovăz și ulei de măsline. Aplic-o pe zona afectată și las-o să acționeze 30 de minute. Căltește-te apoi cu apă călduță și repetă tratamentul în fiecare zi timp de o săptămână.

Uscăciunea pielii poate fi tratată foarte ușor cu ajutorul uleiului de susan. Tot ce trebuie să faci este să îți masezi ușor călcâiele înainte de culcare și apoi să porți o pereche de șosete din bumbac pe timpul nopții. Un alt tratament grozav este amestecul de oțet din cidru de mere și miere de albine. Aciditatea oțetului combinată cu proprietățile intens hidratante ale mierii îți vor repara călcâiele mai repede decât îți imaginezi.

Bananele se numără printre cele mai ieftine ingrediente care te vor ajuta să scapi de călcâiele crăpate. Pisează o banană coaptă, aplică pasta obținută pe călcâie și las-o să acționeze timp de 15 minute. Clătește-te apoi cu apă călduță și repetă procedeul în fiecare zi timp de o sptămână.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top