Connect with us

Revistateo.ro

Remedii din popor pentru arsurile solare + Creme speciale

Naturiste

Remedii din popor pentru arsurile solare + Creme speciale

Vara a venit si arsurile solare sunt tot mai des intalnite, tocmai de aceea trebuie sa ne protejam pentru ca acestea nu apar doar cand stam la plaja, soarele ne poate arde pielea chiar si cand facem o simpla plimbare. Iata care sunt remediile din popor.

Inainte sa faceti plaja este necesar sa tineti cont de tipul dumneavoastra de piele, daca este una normala utilizati o crema cu factor de protectie SPF 30 care sa ofere protectie atat impotriva ultravioletelor UVA cat si a celor UVB, astfel reusiti sa barati cu pana la 90% radiatiile nocive si mariti gradul de bronzare a pielii cu pana la 75%. 

Medicii spun ca remediul principal pentru arsurile solare este prevenirea, dar pentru ca stiu ca se intampla destul de des astfel de probleme, ne recomanda cateva solutii.

1. Remediu pentru arsurile solare: ASPIRINA.

Aspirina scurtcircuiteaza tot procesul de arsura solara, reduce inflamatiile, diminueaza durerea si reduce roseata pielii, trebuie administrata la cel mult 24 de ore de la producerea arsurii solare. In cazul in care nu aveti la indemana o aspirina, puteti incerca cu ibuprofen, insa tineti cont ca efectele negative ale acestuia asupra corpului (in special ficat) sunt mult mai mari.

2. Remediu pentru arsurile solare: Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are un efect calmant asupra pielii si racoritor, puteti face o baie cu apa calduta, in care sa dizolvati o jumatate de cana de bicarbonat, incercati sa nu folositi sapun sau produse ce usuca pielea, stati putin in apa si nu va stergeti cu prosopul, lasati pielea umeda.

3. Remediu pentru arsurile solare: Lamaia

Avand acelasi efect ca cel al bicarbonatului de sodiu, lamaia ajuta impotriva arsurilor provocate de soare. Stoarceti 3 lamai intr-o cana cu apa si aplicati in zona afectata.

4. Creme pentru arsurile solare si de prevenire

La inceputul articolului va spuneam ca este bine sa preveniti arsurile solare si o puteti face cu brio, folosind cateva creme adecvate. Daca doriti sa va protejati copilul de arsurile soarelui, va recomandam o crema cu factor de protectie 50, care este rezistenta la apa si ofera o protectie pe termen lung. O puteti cumpara de , alaturi de multe ale produse.

5. Crema After sun – Dupa bronz impotriva arsurilor solare

Eu am pielea foarte sensibila si este suficient sa stau 10 minute in bataia soarelui, indiferent de ora, ca instant pielea mea se inroseste si incepe sa ma usture. Am inceput sa folosesc o crema cu factor de protectie 50, de la NIVEA, pe care o puteti cumpara de si de fiecare data, dupa plaja, ma dau cu Tratament Sun Australian, care este exceptional. Nu doar ca pielea se calmeaza instant ci are si efect pe termen lung. Crema o puteti gasi la eMAG si poate fi cumparata de .

ATENTIE: nu aplicati creme sau produse pe pielea arsa care are basici, deoarece acestea se pot infecta. In cazul in care arsurile solare sunt insotite de stari de voma, dureri de cap, consultati de urgenta un medic. Bebelusii si copiii mici nu trebuie expusi la soare, de asemenea evitati sa faceti plaja in intervalul 11 – 15.

1 Comment

1 Comment

  1. Simona

    2015-06-03T23:03:00+03:00 at 2015-06-03T23:03:00+03:00

    De cand m-am ars la soare foarte tare si mi-a trecut cu ajutorul sticlutei cu aloe vera pur compus din 99% ingrediente organice Aubrey Organics o recomand mereu.
    E sticluta care o am la mine mereu cand merg la plaja. Plus ca aloe vera se poate folosi si pentru alte probleme legate de piele.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top