Connect with us

Revistateo.ro

Opt prezentatoare din Egipt au fost date afare, pentru o luna, pentru a tine cura de slabire

Stiri

Prezentatoare din Egipt, obligate de conducerea televiziunii sa slabeasca. Cat timp au la dispozitie

Decizie inedita a unei televiziuni din Egipt. Conducerea televiziunii au renuntat la 8 prezentatoare, pe motiv ca sunt prea grase pentru a aparea la televizor.

Khadiga Khattab, prezentatoare din Egipt, este gazda unui show de televiziune de 30 de minute, in fiecare zi. Ea este de obicei cea care livreaza stirile, nu cea care le genereaza. Insa, in aceasta saptamana, este a devenit subiect principal.

Citeste si: Povestea incredibila a unei femei care a nascut dupa 18 luni de sarcina

Citeste si: TRAGIC: O adolescenta a murit dupa ce a baut energizant

Ea, alaturi de alte 7 prezentatoare, au fost considerate de conducerea televiziunii ca fiind prea grase pentru a mai sta in fata camerei si le-au suspendat contractul pentru o luna. In plus, ele au primit si un ultimatum: ori pierd din greutate ori isi pierd definitiv locul de munca.

„Este nedrept. Este discriminatoriu. Ei nu au luat aceasta decizie si in cazul barbatilor. Doar femeile au fost suspendate. Aspectul meu e treaba mea, nu a lor. Este problema mea si de fapt este modul in care arata o femeie din Egipt, in mod natural. Nu judeca un prezentator doar dupa greutate!”, a declarat Khattab pentru Guardian.

Potrivit presei din Egipt, aceasta decizie a fost luata de unul dintre directori, o femeie, care le-a cerut prezentatoarelor sa tina diete daca vor sa-si pastreze locul de munca.

Reda Eldanbouki, directorul unui ONG care apara drepturile femeilor, a declarat ca aceasta decizie este rusinoasa.

„Aceasta decizie a fost rusinoasa si incalca constitutia. AScest lucru incalca de asemenea capacitatea femeilor de a lucra in functii publice. Incalca cele mai importante acorduri care cer o egalitate totala intre sexe in functii publice, precum si acordurile care elimina orice forma de discriminare a femeilor.”. a declarat directorul ONG-ului pentru Guardian.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top