Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Prepară-ți crema cu protecție solară la tine acasă! Cele 6 ingrediente secrete

Suntem oficial în sezonul cald! După solstițiul de vară din 21 iunie singurul lucru care trebuie să ne preocupe în acest moment este protecția pielii în fața razelor puternice ale soarelui. Vezi mai jos o rețetă inedită de cremă anti-UV pe care o poți prepara la tine acasă.

INGREDIENTE PENTRU CREMA CU PROTECȚIE SOLARĂ:
1. 2 linguri de ceară de albine
2. 2 linguri de ulei de avocado
3. 1 lingură de ulei de cocos
4. 3 linguri de gel de aloe vera
5. 1 jumătate de linguriță de borax, din farmacii
6. 1 linguriță de vitamina E

CITEȘTE ȘI: 5 RITUALURI DE FRUMUSEȚE PE CARE LE COMIȚI VARA ȘI TE ÎMBĂTRÂNESC
Amestecați ceara de albine, uleiul de avocado și uleiul de nucă de cocos într-o baie de aburi, până se topesc. Ai grijă ca acestea să se topească înainte de a intra în procesul de fierbere!

Într-un alt vas, amestecați la fel ca și în cazul de mai sus (adică tot într-o baie de aburi) gelul de aloe vera și boraxul, iar la final adăugați vitamina E.

Secretul acestei creme homemade este următorul: fiecare ingredient de mai sus acționează ca un puternic factor împotriva razelor ultraviolete, hidratând și hrănind pielea în profunzime atunci când este expusă la soare. Cea mai mare problemă a pielii noastre într-o zi de vară o constituie vitregirea acesteia de substanțe active și nutritive. Simpla ”scăldare” în apa de piscină sau mare nu va alunga problemele arsurilor solare ci o amplifică.

La final, cele două compoziții se amestecă bine, până obțineți o cremă omogenă, și apoi se lasă la frigider timp de 24 de ore. A doua zi o puteți aplica deja pe piele, înainte să mergeți la plajă.

Sursa foto: galenica.co

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top