Connect with us

Revistateo.ro

Pregatesti masa mare de Revelion Uite cum scapi de BALONARE

Stiri

Pregatesti masa mare de Revelion? Uite cum scapi de BALONARE!

Balonarea este o afectiune des intalnita in randul femeilor, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, cand bucatele traditionale dau uneori de furca sistemului digestiv. Iata ce trebuie sa faci atunci cand te simti balonata si ai senzatie de disconfort l nivelul stomacului. Uite cum scapi de BALONARE!

Uite cum scapi de BALONARE!

1. Bea multa apa
Apa va elimina fluidele din organismul tau, iar tu te vei simti mai bine in cateva ore. Senzatia de balonare va disparea pentru mult timp, mai ales daca iti asiguri minimul de 2 litri de apa pe zi.

2. Fa exercitii fizice
Poate ti se pare deranjant sa faci miscare, mai ales atunci cand esti balonata, dar nu trebuie sa depui prea mult efort. O plimbare de jumatate de ora prin parc ar trebui sa isi faca efectul.

CITESTE SI: Ce boala a uterului ascunde balonarea. Tumora care creste incet, dar sigur

CITESTE SI: 3 mari greseli de alimentatie ce duc la balonare

3. Consuma ceai de ghimbir
Poti folosi ghimbir proaspat ras sau o radacina intreaga pe care sa o adaugi intr-un ibric cu apa clocotita. Lasa solutia la infuzat timp de cateva minute, apoi consuma cu incredere. Il poti bea si inainte de a fi afectata, pentru a preveni balonarea, imediat dupa o masa mai grea.

Cum scapi de BALONARE!

4. Condimenteaza cu chimen
Adauga chimen in orice fel de mancare prepari, mai ales daca esti predispusa la balonare. Acesta te va ajuta sa digeri mancarea mai repede, iar senzatia de balonare nu te va afecta.

5. Savureaza usturoiul
Stii bine ca acest aliment da o aroma aparte mancarurilor, dar daca il consumi proaspat isi va face imediat efectul, iar tu nu te vei mai simti balonata. In plus, reduce gazele intestinale si accelereaza procesul de digestie.

6. Consuma patrunjel
Adauga acest zarzavat in orice mancare gatita sau consuma-l neprocesat. Patrunjelul te va ajuta sa iti reglezi tranzitul intestinal si astfel nu te vei mai simti balonata.

Ai incercat unul dintre aceste remedii pentru balonare? Spune-ne in comentarii!

Sursa: Stumental.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top