Connect with us

Revistateo.ro

Tarta cu zmeura

Deserturi

Prajitura de DUMINICA: Tarta cu zmeura

Prepara o Tarta cu zmeura pentru o duminica perfecta alaturi de cei dragi.

INGREDIENTE Tarta cu zmeura
Pentru crusta de tarta
250 g faina
120 g unt cu 80%grasime
50 ml apa rece
1 galbenus de ou
un praf de sare
2 linguri de zahar
Crema
4 linguri amidon
500 ml lapte
8 linguri zahar
80 g unt cu 80 % grasime
6 galbenusuri
1 plic finnesse vanilie bourbon
Decor
zmeura
duociocolata Dr.Oetker

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura
Pentru crusta de tarta : Intr-un castron cernem faina,adaugam praful de sare si zaharul,amestecam,apoi adaugam untul rece,taiat cubulete.

Incepem sa sfaramam untul amestecand cu faina pana obtinem o textura ca de pesmet.Trebuie sa lucram repede sa nu se incalzeasca untul.Apoi adaugam galbenusul si apa rece,omogenizam,formam o coca pe care o invelim in folie alimentara,Dam la frigider pentru cca 15 min.Apoi scoatem coca din frigider o asezam intr-o forma de ceramica,o forma rotunda,unsa cu unt,intindem bine ,pe toata suprafata formei,cat si pe margini,intepam cu o furculita.Deasupra asezam hartie de copt si punem orez .Dam forma la frigider pentru inca 30 min.Apoi bagam forma la cuptorul preincalzit la 170 grade,pentru 15 min,apoi scoatem hartia de copt cu orezul si mai lasam la copt pana se rumeneste bine.

Citeste mai mult pe bucataras.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top